TSJIK TSJAK WHAM

Hendrik Kegels en Thomas Claessens

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 11 - € 14 - € 17 - € 20
  • € 2,80 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

TSJIK TSJAK WHAM is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke in de theaterzaal is aanwezig: een koffiemachine.

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net angstiger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt het duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen….

Een van de veiligste avonden ooit, waar helemaal niets gebeurt.
Een zacht pleidooi voor meer toeval, om iets vaker de controle los te laten.

Hendrik Kegels en Thomas Claessens studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.


Credits

tekst, regie en spel Thomas Claessens en Hendrik Kegels eindregie Günther Lesage zakelijke leiding Eline Dewaele decorontwerp en -uitvoering Thomas Claessens en Hendrik Kegels productie Eigen Kweek / Klein Verzet

Kijk ook eens bij:

Vechtstuk

DE HOE (voorheen Hof van Eede & de KOE)
di 21/03/2023 - 20:00

Drie Geraniums op een Vensterbank

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte
do 25/05/2023 - 18:30
do 25/05/2023 - 20:00
do 25/05/2023 - 21:30