TSJIK TSJAK WHAM

Hendrik Kegels en Thomas Claessens
wo 17/05/2023 - 20:00

Ticketprijzen

  • pay what you can: € 8 - € 11 - € 14 - € 17 - € 20
  • € 2,80 voor UiTPAS met kansentarief
  • geen andere kortingen

TSJIK TSJAK WHAM is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel. Het wordt een avond die uitblinkt in veiligheid. Een avond die volledig onder controle is en waar het gevaar achter slot en grendel zit. Enkel het hoogstnoodzakelijke in de theaterzaal is aanwezig: een koffiemachine.

In deze snedige satire wordt onze drang naar controle en veiligheid onder de loep genomen. Wanneer maakt het gevoel van veiligheid je net angstiger? En wat kan er allemaal gebeuren als je de angst om de controle te verliezen uiteindelijk, al is het maar even, overwint? Naarmate de avond vordert, wordt het duidelijk dat de beloofde veiligheid een illusie is. Tot overmaat van ramp sluipen toeval en chaos de ruimte binnen….

Een van de veiligste avonden ooit, waar helemaal niets gebeurt.
Een zacht pleidooi voor meer toeval, om iets vaker de controle los te laten.

Hendrik Kegels en Thomas Claessens studeerden beiden aan de Toneelacademie Maastricht. Ze schrijven, maken en spelen voorstellingen waarin hun personages zich verliezen in oeverloos gekeuvel. Het spreken zelf wordt een ongelooflijk complexe bezigheid. En af en toe komt er iets wezenlijks aan de oppervlakte, zit er in de kosmos van woorden iets van immense schoonheid verborgen. Zo willen Hendrik en Thomas het alledaagse gebabbel promoveren tot een kunstvorm.


In de pers

"Als de koffie op is" (recensie Etcetera)

Credits

tekst, concept en spel Hendrik Kegels en Thomas Claessens eindregie Günther Lesage zakelijke leiding Eline Dewaele decoruitvoering Sam De Clercq 3D-animatie Sam Gielen / GraphxStudio lichtontwerp Sander Salden en Emilie Poelmans / allicht tourneetechniek Emilie Poelmans / allicht geluidontwerp Frederik De Clercq / Studio Ree kostuums Wim Muyllaert posterontwerp Mees Walter met dank aan Violet Braeckman, ARSENAAL/Lazarus en DE HOE met de steun van Eigen Kweek, De Vlaamse Gemeenschap