Eigen Kweek

Eigen Kweek is de samenwerking van tien Vlaams-Brabantse cultuurcentra rond talentontwikkeling voor de podiumkunsten. Voor het vijfde seizoen werken we samen om nieuw, straf talent te ontdekken, kansen te geven, op de rails te zetten en te laten schitteren.

Het gaat daarbij expliciet om makers die professioneel hun eerste stappen zetten; dus net komen piepen of nog aan een opleiding bezig zijn en afstuderen. We geven hen repetitieruimte, financiële en technische ondersteuning, première- en speelplekken, dramaturgisch advies en promotie. We zorgen zo voor een eerste introductie bij het publiek, maar ook bij collega-programmatoren.

De voorbije seizoenen kregen al vijf theatergroepen of -makers deze ondersteuning: Lieden op Zee, Het Raf, Collectief dOFt, Matthias Van de brul en Anke Jochems.

Dit seizoen is het de beurt aan NOK, een groep van zeven jonge spelers-makers, die in 2019 samen afstudeerden aan LUCA Drama. 'Roberto Zucco' (vr 27 en za 28 sep 2019) is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.


Onze partners in het Eigen Kweek platform zijn: CC De Borre Bierbeek, CC Den Amer Diest, CC Het Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ’t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen en Kunst en Cultuur Sint-Pieters-Woluwe.