Eigen Kweek

Eigen Kweek is een talentontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Het traject vindt intussen plaats in drie provincies (Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen) en ondersteunt theatermakers en circusartiesten die nog maar net zijn afgestudeerd en hun eerste stappen zetten als professioneel maker.

In elke provincie wordt één podiumkunstenaar of gezelschap gekoppeld aan één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen samen de kans om een allereerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget. Na de creatie doen ze een tournee rond de cultuurcentra in hun eigen provincie , met een korte oversteek naar de andere regio’s.

Wij presenteren deze drie producties:

Eigen Kweek is een project van 37 cultuurcentra, samen met atelierwerking Cas-Co (Leuven) en alternatief managementbureau Klein Verzet. Het kreeg een projectsubsidie voor twee jaar van de Vlaamse Overheid.

Eerder in Eigen Kweek

De voorbije jaren was Eigen Kweek een succesvol initiatief van tien cultuurcentra in Vlaams-Brabant.
Daarbij kregen al zeven theatergroepen of -makers deze ondersteuning: Lieden op Zee, Het Raf, Collectief dOFt, Matthias Van de Brul, Anke Jochems, NOK en Sietse Remmers. 

Vanaf 2021 breidt dit traject uit naar de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen.
In totaal dragen 37 cultuurcentra dit initiatief, samen met werkplaats Cas-Co (Leuven) en alternatief managementbureau Klein Verzet.

Het gaat om 

  • 10 centra in Vlaams-Brabant, met 30CC in Leuven als coördinator, 
  • 13 centra in Antwerpen, met Liers Cultuurcentrum en CC Brasschaat als coördinatoren en 
  • 14 centra in in West-Vlaanderen, met De Grote Post in Oostende als coördinator.

Contact

Coördinator Vlaams-Brabant:
Veerle Van Schoelant (30CC) veerle.vanschoelant@leuven.be