Jong geweld met een hart voor theater

De studenten dachten na over een programma dat andere studenten zou aanspreken. Ze trokken de kaart van 'cultuur als feest' en schoppen keet met de bestaande theaterconventies. Met een verrassende selectie van voorstellingen tonen ze aan dat kunst fun is. Een danstheaterfeest, virtual reality of immersieve voorstellingen zijn enkele van hun keuzes.

"Bij de samenstelling van ons programma hadden wij vooral de student als publiek voor ogen: wat kan studenten over de streep trekken en hen verleiden om naar een voorstelling te gaan ? Uit het aanbod kozen we exhuberante voorstellingen, die in de categorie 'feest en fun' kunnen worden ingedeeld, maar die tegelijk aan het denken zetten!"

Celine, studente Culturele Studies KU Leuven en curator

Dit staat op hun programma in het seizoen 2024-2025

Elk jaar gaan vier studenten samen met onze programmatoren op zoek naar dat wat hun collega-studenten in Leuven aanspreekt. Van A tot Z beslissen ze inhoud, vorm, tijd en plaats. Door studenten, voor studenten. 

Curatoren KU Leuven gaan theoretisch aan de slag met innovatieve concepten enverbeelden de onontgonnen mogelijkheden
van een cultuurhuis.


  een project in samenwerking met KU Leuven

  Wie zijn de studenten culturele studies?

  Anton

  Elke

  Saar

  Noa

  "Theater is voor studenten nog te vaak een ver-van-hun-bed-show, iets dat ze niet kennen, terwijl ik er toch van overtuigd ben dat zij vaak wél zouden genieten van theater. Ik hoop dat deze editie van FAKtheater hen dat kan laten beseffen."

  Maaike

  "Als curator vind ik het namelijk fijn om enerzijds te kijken welke onderwerpen er al "leven" bij de mensen maar om anderzijds is het ook prettig om een rol te spelen in wat er kan gaan leven bij de mensen. Door voorstellingen te programmeren die je als curator belangrijk vindt, kan je de toeschouwers laten meegenieten van de door het team goed bevonden voorstellingen. Ik vergelijk het graag met een vriendin die voorstellingen aanraadt maar dan op grotere schaal."