De Curatoren

Dit seizoen geven we de ‘macht’ door aan Leuvense burgers: zij bepalen wat er op de podia van 30CC te zien zal zijn.
Op deze manier willen we nieuwe perspectieven binnenbrengen in onze programmatie en meer ruimte bieden aan experiment. Met dit traject willen we ook het draagvlak voor de kunsten in onze stad verhogen door mede-eigenaarschap van het aanbod en het kunstenveld verrijken.
Dit seizoen laten we drie verschillende groepen het programma bepalen:

Culturele Burenwensen

Zes geëngageerde bezoekers van de Leuvense buurtwerkingen werkten toe naar de programmatie van een voorstelling in 30CC/Minnepoort. Uit verschillende sessies en de prospectie van vele voorstellingen, kwamen zij tot de uitgangspunten “nostalgie, humor, veilig gevoel, welkom voelen, samenhorigheid, theater doet je reizen”.
Op basis hiervan selecteerden zij Johny Voners en zijn jazzcombo (di 25 feb 2020).

TOP

In TOP willen we niet alleen nieuwe verhalen brengen, maar ook de beslissing decentraliseren van wat “goed theater” is. De TOP-jongeren, met een divers referentiekader, keken en ontdekten theater. Samen kozen ze drie producties die zij met het Leuvense publiek willen delen:

FAKTHEATER

Spannend theater op een niet-alledaagse plek, gecureerd door studenten Culturele Studies (KU Leuven), speciaal voor jou! Vier avonden, vier fakbars en vier groepen van jonge theatermakers van KASK Gent en LUCA Drama Leuven. De studenten kozen deze jonge theatermakers, die net of bijna afgestudeerd zijn:

Ontdek ze allemaal van maandag 17 tot en met donderdag 20 februari 2020.