50 jaar Tim

Andrea Croonenberghs, Esther Van Hees, Bert Verbeke en Ramses De Craene
wo 11/12/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) – € 22 (rang 2) – € 17 (rang 3)

check onze kortingen

In 2024 is het 50 jaar geleden dat Wim De Craene de klassieker Tim schreef voor zijn zoon Ramses. Een halve eeuw later is het nummer tijdloos gebleken en scoort de song nog altijd zeer scoort in hitlijsten als De Lage Landenlijst en Belpop 100.

Wim De Craene schreef meer dan 130 songs, waarvan er veel echte klassiekers werden. Hij wordt dagelijks gedraaid op verschillende radiozenders en is een van de meest gewaardeerde singer-songwriters van zijn tijd.

Nu Tim (Ramses De Craene) 50 jaar wordt, wil hij zijn vader eren met een tournee door Vlaanderen. Tim brengt het verhaal van Wim De Craene in de jaren ‘70 en ‘80 en de roots van het luisterlied. Tegelijkertijd staat hij stil bij hoe Wim De Craene muziek zou maken in de 21ste eeuw.

De onvergetelijke liedjes van De Craene worden gebracht door bekende muzikanten en artiesten die eerder meewerkten aan het huldeconcert Hier laat ik je los Wim: Andrea Croonenberghs, Bert Verbeke, Esther Van Hees en Ramses De Craene, onder leiding van Peter Bauwens en Wim Bartholomeus.

“Hier laat ik je los Tim, van hier af moet je gaan, met vallen en opstaan.”

Credits

met Andrea Croonenberghs (zang), Esther Van Hees (zang), Bert Verbeke (zang, gitaar en percussie), Ramses De Craene (zang en keys), Peter Bauwens (piano en muzikale leiding) en Wim Bartholomeus (bas en muzikale leiding)

www.wimdecraene.net