onze festivals

leuven beKOORt

Een stad vol gezang, vol muziek en koren ... dat is ‘Leuven beKOORt’!
Samen met Leuvens amateurkoor Kooruwel zetten we dit gloednieuw en gratis koorfestival op poten.

Rode Hond

Rode Hond is het jaarlijkse kunstenfestival voor families georganiseerd door talrijke Leuvense culturele organisaties. Geniet van cultuur voor het hele gezin en kom proeven van theater, dans, muziek, circus, literatuur, workshops, film, games, urban arts, expo en veel meer.

Leuven Jazz

In 2023 viert Leuven Jazz zijn tiende verjaardag. De eerste namen van deze feestelijke tiendaagse zijn trouwens al bekend: gitarist Eliott Knuets wordt young artist in residence en ook focusartiest Adja Fassa is van de partij.

Boze Wolf

Boze Wolf Festival is hét regionale en internationale figurentheaterfestival van Vlaanderen! Theater waarbij figuren in alle soorten, maten en genres tot leven komen. Met prachtige voorstellingen, beeldende ontdekkingen, creatieve workshops en gevarieerde randanimatie voor jong en oud.

Warm Alarm

Warm Alarm is een open festival van makers en denkers die experimenteren met alternatieven en duurzame strategieën voor de toekomst. Warm Alarm koppelt een artistiek programma aan straffe lezingen, interessante podcasts, workshops, wandelingen en fietstochten langs inspirerende plekken.

Passie van de Stemmen

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. De Leuvense Alamire Foundation voert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar het gregoriaans en de polyfonie van de Lage Landen. Ons gezamenlijk festival Passie van de Stemmen is het podium bij uitstek voor de resultaten van dat onderzoek.

CIRKL

Voorstellingen op unieke locaties of een circustent midden in de stad? Tijdens de zesde editie van CIRKL brengen we opnieuw lokale en internationale topvoorstellingen, maar ook nieuw werk uit onze circuswerkplaats CIRKLABO. Het belooft een geweldig weekend te worden vol acrobatie, muziek en plezier.

The Sound of

Met The Sound of … zetten we al enkele jaren een schitterende festivaldag neer, met klassieke en modern klassieke concerten, met gevestigde waarden maar ook onontdekte pareltjes. Ook nu linken we ons thema aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die in mei 2023 opnieuw op zang zal focussen.