The Sound of Voice

zo 21/05/2023 - 13:30
Concert, Klassiek, Festival, Folk, Modern klassiek
Overdag
ganse dag

Ticketprijzen

€ 25 (dagticket)

Met The Sound of … zetten we al enkele jaren een schitterende festivaldag neer, met klassieke en modern klassieke concerten, met gevestigde waarden maar ook onontdekte pareltjes. Ook nu linken we ons thema aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die in mei 2023 opnieuw op zang zal focussen.

Astrid Stockman

De Belgische sopraan Astrid Stockman deinst niet terug voor een stevige uitdaging, getuige de resem uitmuntende prestaties die ze op de teller heeft staan. Wij vinden Astrid en haar unieke sopraanstem zo begeesterend dat we haar voor deze Sound of Voice dan ook carte blanche geven.

Ze aanvaardt de uitnodiging met veel plezier en broedt nu op een mooi concertprogramma voor deze unieke festivaldag.

Met overtuigende oratoria, lied- en opera-uitvoeringen laveert Astrid vlot tussen vroege en hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid maakt van haar een graag geziene soliste in het binnen- en buitenlandse circuit. Zo mocht ze al de podia van Bozar, De Munt en Operadagen Rotterdam betreden en leende ze haar stem en présence aan tal van breed uitwaaierende projecten en zelfs tv-shows.

Bach revisited

Johann Sebastian Bach associëren we meestal met hevige smarten en diep menselijk lijden, maar Bach kon ook jubelen en componeerde vele feestelijke cantates, barstend van levensvreugde en verlangen.

Sopraan Annelies Van Gramberen laat Johann Sebastian Bach van zijn meest uitbundige kant weerklinken. Samen met haar ensemble zingt ze prachtige aria’s over liefde en geluk, in een bijzondere bezetting voor accordeon, zang, hobo en cello.

Tussen de aria’s door weerklinkt een ander meesterwerk van deze fantastische componist: de bekende eerste Suite voor cello solo.

met Annelies Van Gramberen (sopraan), Kristien Ceuppens (hobo), Marjolein Cools (accordeon), Frederika Mareels (cello)

Duo Ruut (EE)

Hun geluid verbindt een enkele Estonian citer met twee opmerkelijke stemmen. Aangezien ze op één instrument componeren is Duo Ruuts muziek in de kern minimalistisch, maar ook vol met nieuwe en fantasievolle ideeën. Belgisch debuut!

Marja Mortensson en Daniel Herskedal (NO)

Een uniek concert van een Noors duo dat een aloude zangtraditie in stand wil houden.

Joik is de traditionele zang in de Samische muziek en één van de oudste muziekvormen in Europa.

Marja Mortensson zingt in haar moedertaal. De Noorse componist en tubaspeler Daniel Herskedal verlegt de grenzen van zijn instrument en laat een gloed van bezwerende sferen achter met zijn originele geluid.

Bekijk en luister online