The Sound of Voice

Ticketprijzen

€ 25 (dagticket)

Met The Sound of … zetten we al enkele jaren een schitterende festivaldag neer, met klassieke en modern klassieke concerten, met gevestigde waarden maar ook onontdekte pareltjes. Ook nu linken we ons thema aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die in mei 2023 opnieuw op zang zal focussen.

Astrid Stockman

De Belgische sopraan Astrid Stockman deinst niet terug voor een stevige uitdaging, getuige de resem uitmuntende prestaties die ze op de teller heeft staan. Wij vinden Astrid en haar unieke sopraanstem zo begeesterend dat we haar voor deze Sound of Voice dan ook carte blanche geven.

Ze aanvaardt de uitnodiging met veel plezier en broedt nu op een mooi concertprogramma voor deze unieke festivaldag.

Met overtuigende oratoria, lied- en opera-uitvoeringen laveert Astrid vlot tussen vroege en hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid maakt van haar een graag geziene soliste in het binnen- en buitenlandse circuit. Zo mocht ze al de podia van Bozar, De Munt en Operadagen Rotterdam betreden en leende ze haar stem en présence aan tal van breed uitwaaierende projecten en zelfs tv-shows.

De 4 seizoenen ... zonder Vivaldi 
Thomas Blondelle en Liebrecht Vanbeckevoort

Tenor Thomas Blondelle en pianist Liebrecht Vanbeckevoort, twee Belgische laureaten van de Koningin Elisabethwedstrijd, vatten de vier seizoenen samen in een liedrecital van één uur. Een reis die je meevoert van de winterse koude tranen in Schuberts Winterreise, over de lentekriebels in Schumanns Dichterliebe, tot bij zonnige, zomerse Italiaanse liederen. Het muzikale jaar sluiten ze af in de heerlijke herfst met onder meer Richard Strauss en Franz Liszt.

Bach revisited

Johann Sebastian Bach associëren we meestal met hevige smarten en diep menselijk lijden, maar Bach kon ook jubelen en componeerde vele feestelijke cantates, barstend van levensvreugde en verlangen.

Sopraan Annelies Van Gramberen laat Johann Sebastian Bach van zijn meest uitbundige kant weerklinken. Samen met haar ensemble zingt ze prachtige aria’s over liefde en geluk, in een bijzondere bezetting voor accordeon, zang, hobo en cello.

Tussen de aria’s door weerklinkt een ander meesterwerk van deze fantastische componist: de bekende eerste Suite voor cello solo.

met Annelies Van Gramberen (sopraan), Kristien Ceuppens (hobo), Marjolein Cools (accordeon), Frederika Mareels (cello)

Elina Duni (solo)

De Zwitsers-Albanese zangeres Elina Duni heeft een gouden stem die zich als een kameleon aan verschillende stijlen aanpast. Traditionals uit Albanië, Franse chansons en jazzstandards zingt ze met een hartverwarmende naturel.

Op haar laatste album Lost Ships werkt ze samen met het Britse gitaarwonder Rob Luft. Met migratie en asiel als thema brengt het duo een kleurrijke mix die gaat van covers van Aznavour en Sinatra over Albanese en Amerikaanse traditionals tot eigen warmbloedige songs.

Haar vorige solo-album Partir bracht Duni in 2019 uit op het gerenommeerde ECM-label. Met een mix van eigen nummers en originele covers van onder meer Jacques Brel won ze de Klaraprijs voor Beste internationale cd World.
“Ze zingt in vele talen en begeleidt zichzelf op piano, gitaar of percussie en vertelt ook hier het verhaal van migratie bekeken vanuit het Zuid-Europese standpunt in het algemeen en van haar verhuis naar Londen in het bijzonder. Indringend, poëtisch, muziek die aan je huid blijft kleven.” aldus de Klara-jury.

Duo Ruut (EE)

Hun geluid verbindt een enkele Estonian citer met twee opmerkelijke stemmen. Aangezien ze op één instrument componeren is Duo Ruuts muziek in de kern minimalistisch, maar ook vol met nieuwe en fantasievolle ideeën. Belgisch debuut!

Marja Mortensson en Daniel Herskedal (NO)

Een uniek concert van een Noors duo dat een aloude zangtraditie in stand wil houden.

Joik is de traditionele zang in de Samische muziek en één van de oudste muziekvormen in Europa.

Marja Mortensson zingt in haar moedertaal. De Noorse componist en tubaspeler Daniel Herskedal verlegt de grenzen van zijn instrument en laat een gloed van bezwerende sferen achter met zijn originele geluid.

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Rejoice!

Anne Cambier, Werner Van Mechelen en I Justiniani
za 01/04/2023 - 20:00

Concerto Grosso

Kugoni Trio & Ataneres
di 25/04/2023 - 20:00
wo 09/03/2022 - 20:00
Geannuleerd

Laureatenconcert Zang

Ricercar Consort o.l.v. Philippe Pierlot
do 22/06/2023 - 20:00