Over 30CC

30CC, podium voor verbeelding en ontmoeting

Met 4 zalen, 1647 zitplaatsen en jaarlijks ruim 150.000 bezoekers is 30CC het grootse cultuurhuis van Leuven en de regio. 

30CC is sterk in het tonen van podiumkunsten. Traditiegetrouw vind je bij ons een kwalitatief aanbod klassieke en niet-klassieke muziek, theater, jazz, literatuur, circus en kinderkunsten. We empoweren lokaal Leuvens talent maar werken even goed met internationaal gerenommeerde artiesten. En natuurlijk presenteren we met trots ook het aanbod van stadsgezelschappen Het nieuwstedelijk, fABULEUS en Cie Tartaren en onze danspartner STUK.

Naast een kwalitatief en internationaal programma, willen we onze werking ook in het hart van de samenleving plaatsen. We zijn een open huis voor jongeren, amateurverenigingen, senioren, gezinnen -kortom- iedereen die cultuur wil beleven. Het ‘ontmoeten' is een cruciaal onderdeel van ons cultuurhuis en hier werken we de komende jaren aan de hand van drie lijnen: “Schoonheid en troost”, Democratie en burgerschap” en “het cultuurhuis als toekomstlab”. Voor inspiratie en ontmoeting blijft onze Schouwburg tot de verbeelding spreken en onder Cultuurshock vind je (bijna) alles voor jongeren en onze nieuwe focus op hiphop.

We kiezen bewust voor optimisme. Niet omdat we zeker weten dat het goed komt. Al helemaal niet om problemen te minimaliseren of enige afbreuk te doen aan de - brandende - urgentie. Wel omdat we geloven dat er nood is aan positieve verbeeldingskracht.

Want deze plek willen we zijn: een verbeeldingscentrum.