Warm Alarm is een open en doorlopend programma van makers en denkers die experimenteren met alternatieven en duurzame toekomststrategieën. Hoe bouwen we aan een veerkrachtige samenleving, die ecologisch en sociaal sterk staat? En welke rol kan cultuur opnemen in het klimaatdebat?

Vertrekkend vanuit deze vragen bouwt 30CC aan een lerend netwerk van verschillende actoren uit het Leuvense middenveld, de cultuursector en Leuven 2030. Centraal staat het narratief van macht/onmacht waarin ruimte wordt gegeven aan de verschillende facetten van de klimaatcrisis. Zijn we een speelbal van de realiteit of kunnen we ook een gamechanger zijn in het klimaatverhaal?

Samen bundelen we onze krachten onder de noemer #warmalarm. Verwacht doorheen het hele seizoen boeiende voorstellingen en concerten, inspirerende lezingen, straffe documentaires, verrassende expo’s en workshops. Het orgelpunt van deze campagne is ook dit jaar de briefschrijfactie, gericht aan onze vier klimaatministers. Kruip in je pen van 20 tot 23 april 2024 op verschillende locaties in Leuven!

Warm Alarm is een initiatief van 30CC in samenwerking met verenigingen uit het Leuvense middenveld, de kunsten-en cultuursector, Leuven 2030.

Programma

9,6 (een verweer)

Het nieuwstedelijk
do 29/02/2024 - 20:00

MOS

Sprookjes enzo
za 13/04/2024 - 11:00
za 13/04/2024 - 14:00

Herbeleef

Freedom Club

theater arsenaal en Het Kwartier / Mariën en von Winckelmann

There Never Was a Box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten

BEEST OF!

Radio Oorwoud

9,6 (een verweer)

Het nieuwstedelijk

Food.Film.Fest

Oxfam Wereldwinkels regio Leuven, Velt Leuven, Broederlijk Delen vzw en Herboristerie Helianthus

Luistervinken, een podcast van OP/TIL

Podcast over cultuur en activisme i.h.k.v. Warm Alarm te beluisteren op Soundcloud.