Nuggets

Maxim Storms
ma 04/12/2023 - 20:00
Eenvoudig Nederlands

Ticketprijzen

Pay what you can: € 20 - € 17 - € 14 - € 10 - € 7

Maxim Storms geeft in al zijn werk stem aan personages die ‘de onmogelijkheid’ beproeven of verbijten. Nuggets wordt een nieuwe etappe in die zoektocht van filosofische kwetsuren.

“Now only an expert can deal with the problem cause half the problem is seeing the problem.” - Laurie Anderson

In Storms nieuwe fysieke solo (de)construeert hij het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij on speed. Storms doet dit in zijn (geroemde) groteske speelstijl en (kenmerkende en unieke) ritmische taalconstructies. Hij creëert een kramakkelig universum waar een laatste ziel halsstarrig het bestaan verder modelleert. Aan de hand van bouwvallige constructie en fatale reparatie poogt het personage het onbestemde doel te bereiken.

In zijn vorige solo Brother Blue ontwierp Storms een onbetrouwbaar landschap waarin de protagonist zijn staart verliest. In Nuggets gaat hij een stap verder en verbouwt het hoofdpersonage op radicale manier de restanten van zijn bestaan. Maxim Storms geeft in al zijn werk stem aan personages die ‘de onmogelijkheid’ beproeven of verbijten Nuggets wordt een nieuwe etappe in die zoektocht van filosofische kwetsuren.

Over Maxim Storms

Maxim Storms is een beeldenstormer die het metier leerde aan het KASK (School of Arts Gent) en op verschillende podia voor verschillende publieken speelt en performt.
Zo is er Ballet Dommage, met Katrien Valckenaers, dat telkens weet te verbazen door het speci­fieke opzet, de taal of de enscenering. En wekt de performanceband Brik Tu-Tok -met Linde Carrijn- een breed arrangement aan geluiden tot leven door cassettes, huishoudprullaria en zelfgemaakte objecten.
Daarnaast is er Storms duister én komisch -solo of in duo met Lobke Leirens- theaterwerk met zijn ongerijmde humor, besnorde pokerface en feilloos gevoel voor timing waarin het absurde primeert. Brute chansons, jabber- en dadamonologen, kosmische collages en sponssculpturen zijn nooit veraf.

De Standaard noemde hem al eens ‘de Charlie Chaplin van zijn generatie’ vanwege de slapstick die Storms’ speelstijl kenmerkt. De jongste jaren staken Maxim (en zijn medemakers) maar liefst 5 selecties voor het TheaterFestival of Circuit X op hun hoed. Tribunal (BRONKS & Ballet Dommage) stond op het TheaterFestival 2021.

In de pers

  • Acteursgilde bekroont fysieke acteerstijlen en multitalenten. (De Standaard)

Credits

Concept en spel Maxim Storms coaching Jan Steen en Lisbeth Gruwez licht Geert Vanoorlé feedback Linde Carrijn en Rachid Laachir coproductie CAMPO, C-TAKT en De Grote Post i.s.m. c o r s o en kunstencentrum nona met de steun van de Vlaamse overheid foto Illias Teirlinck

Kijk ook eens bij:

Up Your Ass

Nona Demey Gallagher en Lieselot Siddiki
di 12/12/2023 - 20:00

Strangely Familiar

Jakop Ahlbom Company (NL)
wo 24/01/2024 - 20:00

There Never Was a Box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten
do 15/02/2024 - 20:00

Lullaby for Scavengers

Kim Noble (VK)
wo 27/03/2024 - 20:00