Mendelssohn Cellosonates

Paul Heyman en Wouter Valvekens
zo 22/10/2023 - 11:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens spelen twee topwerken uit de romantiek: de twee Sonates voor cello en piano van Felix Mendelssohn. Deze geniale componist uit de 19de eeuw liet ons een schat aan fijne kamermuziek na. Geestdrift en glans, expressie en elegantie typeren ook in deze cellosonates zijn muzikale vakmanschap.

Felix Mendelssohn toont zich een ware meester in het kamermuziekgenre. Hij schreef een waaier aan werken voor verschillende bezettingen, die tot op vandaag vaste waarden zijn op het concertpodium, zoals bijvoorbeeld zijn twee Pianotrio’s, of zijn Octet voor acht strijkers. Net iets minder bekend zijn deze Sonates voor piano en cello. Mendelssohn staat bekend om zijn lyrische melodieën, en dit is zeker ook van toepassing in deze cellosonates. De muziek is expressief en emotioneel, en de cello speelt vaak de leidende melodie.

Paul Heyman en Wouter Valvekens zijn twee Belgische topmuzikanten.

Paul Heyman kreeg zijn opleiding bij Raphael Wallfisch in Zürich en studeerde af met de grootste onderscheiding. Hij vervolmaakte zich bij Vladimir Perlin, Pieter Wispelwey, Natalia Gutman, France Springuel, Gary Hoffman en anderen.

Wouter Valvekens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, bij Polina Leschenko en bij Ian Fountain, waar hij zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte hij zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Felix Mendelssohn
- Sonate Nr. 1 in Si mol, op. 45
Sonate Nr. 2  in Re, op. 58

In de pers

“An extremely gifted and interesting young musician” (over Paul Heyman, Raphael Wallfisch, Zürich Hochschule der Kunst)

Credits

www.paulheymancellist.com
nl.woutervalvekens.com

met Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano)

Kijk ook eens bij:

zo 25/02/2024 - 11:00