The Sound of Violin

Ticketprijzen

€ 25 (dagticket)

Met The Sound of … zetten we al enkele jaren een schitterende festivaldag neer, met klassieke en modern klassieke concerten, met gevestigde waarden maar ook onontdekte pareltjes. Ook nu linken we ons thema aan de Koningin Elisabethwedstrijd, die in mei 2024 op viool zal focussen.

 • Trillende snaren en opzwepende dansen - Kamermuziek voor harp en viool
  Veronique De Raedemaeker en Mathilde Wauters

  Twee talenten van eigen kweek, dat zijn violiste Veronique De Raedemaeker en harpiste Mathilde Wauters. De voorbije jaren hadden de dames het uitermate druk met het winnen van allerlei prijzen en het bijwonen van masterclasses bij een keur aan eminenties. Ervaring genoeg dus om zonder meer zelf het podium op te stappen. Dat doen ze dan weer met een aantal ontstofte partituren onder de arm: barokpastiches van Alfred Schnittke en romantische duetten van nobele onbekenden. Naast deze iet of wat vergeten preciosa rijzen Béla Bartók en Manuel de Falla als twee stevige hoekstenen. Hun beider interesse in traditionele muziek staat met de Roemeense dansen en de Suite populaire Espagnole dan ook in steen gebeiteld.
 • Nordic Noir - muziek van Pärt, Grieg en Sibelius
  Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende

  Violiste Jolente De Maeyer en pianist Nikolaas Kende
  brengen een muzikale reis door het Hoge Noorden, gekenmerkt door zijn natuur en folklore, maar ook door de stilte en spiritualiteit. Ze combineren een eigentijdse componist als Pärt moeiteloos met romantici als Grieg en Sibelius.
  Door critici geprezen om hun ‘muzikale symbiose’, ‘doordringende lyriek’ en ‘krachtig maar poëtisch spel’ wordt het duo Jolente De Maeyer – Nikolaas Kende beschouwd als één van de leidende Belgische kamermuziek ensembles. Met dit sfeervol programma vieren ze volgend seizoen hun twintigjarig bestaan als duo.

  Na de bekroning met een Diapason Editors Choice van Jolente en de prijs Jonge Solist van het Jaar van VRT-Klara, bracht Warner Classics de debuut CD van het duo, Kreutzer Sonate, uit in 2016. Deze CD won een Gouden Label voor beste kamermuziek cd van het jaar van Klassiek Centraal. De Standaard schreef hierover: ‘Deze innemende recitalplaat wil je na de laatste track meteen opnieuw beluisteren‘.
  In 2020 kwam hun vervolg album Remains uit bij Evil Penguin Record Classics.
  In 2023-2024 staan zij als duo 20 jaar samen op de planken.

In de pers

Over Veronique De Raedemaeker en Mathilde Wauters

 • Hopelijk zien we hen komend jaar terug verschijnen op dit podium met een even verrassend en opbeurend programma ! (Cultuurpakt)

Credits

met Mathilde Wauters (harp) en Veronique De Raedemaeker (viool) foto Anna Tena

www.veroniquederaedemaeker.com

Kijk ook eens bij:

Whispers of Tales

Mathilde Wauters
zo 14/01/2024 - 11:00

Laureatenconcert Viool

Belgian National Orchestra
wo 26/06/2024 - 20:00