Drie Geraniums op een Vensterbank

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte
do 25/05/2023 - 18:30
do 25/05/2023 - 20:00
do 25/05/2023 - 21:30

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Drie geraniums op een vensterbank is een immersieve performance waarin drie kamerplanten een blik werpen op hun besnorde eigenaar: Patrick, een man van eind de dertig die eruitziet als een man van eind de veertig. 

Via virtual reality stapt men mee in de werkelijkheid die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast komt te zitten. Zijn drie geraniums kijken toe, zuchten en becommentariëren. Ze proberen doorheen de banaliteit van zijn dagelijkse routine te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes. Patrick merkt niets van het existentieel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en slurpt verder van zijn koffie, werkt zijn kant-en-klare lasagne naar binnen en maakt zich op om de volgende dag exact hetzelfde te doen.

Het publiek neemt plaats naast de geraniums en krijgt een intieme blik in dit schouwspel. Drie geraniums op een vensterbank is een verhaal over verzuchting en verveling, over groener gras en speling van het licht, over wachten en onderweg zijn. 

Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte brengen deze performance telkens voor een beperkt publiek van 10 personen in een lokale huiskamer. Vanuit hun achtergrond in animatiefilm en opera gaan ze aan de slag met virtual reality om het verhaal tot op de huid van het publiek te brengen. U zult de natte potgrond als het ware voelen. Allen welkom, Patrick laat de koffie alvast doorlopen.

  • Deze voorstelling is de Eigen Kweek selectie van West-Vlaanderen. Gewapend met VR-brillen beland je (ook letterlijk) in een woonkamer in Leuven, toevallig ook de woonkamer van Patrick waar jij als kamerplant het verhaal van deze eenzaat en zijn geraniums mee kan beleven.
  • gekozen door De Curatoren studenten

Credits

creatie en spel Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte coach/eindregie Robbert&Frank Frank&Robbert scenografie en techniek Lucas Dewulf VR-ontwerp Joren Vandenbroucke muziek en zang Annelies Van Hijfte zakelijke leiding en productie Judith Ameel uitvoerend Producent Klein Verzet / Eigen Kweek met steun van De Vlaamse Gemeenschap