Rumi Passion

zo 03/11/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - check onze kortingen

Een unieke spirituele beleving. Via poëzie, muziek en dans staan we stil bij het werk van de soefi-meester van de liefde, de mystieke Perzische dichter Rumi.

Al 750 jaar blijven de geschriften van Jalal ad-Din Rumi nazinderen. Veel van zijn inzichten kwamen er door zijn ontmoeting met de derwisj Shams-e Tabrizi. Het bracht hem op een innerlijke roetsjbaan die hem uitdaagde om zijn kennis los te laten en naar een hoger niveau te reiken. Een tour de force die vandaag nog tot de verbeelding spreekt.

Een gloednieuw ensemble grijpt Rumi’s levenswandel en zijn bijzondere band met Shams aan voor een allesomvattend schouwspel. Door de melodische patronen van Arabische en Perzische muziek te vermengen met Turkse invloeden, ontstaat een heel nieuw emotioneel register. Eentje dat ruimte geeft om Rumi’s ongelofelijke werk en innerlijke revolutie te herontdekken.

Duik mee in een verhaal van angst in onzekere tijden, geweld en ego’s, maar ondanks alles ook van grenzeloze liefde.

In de pers

"In de verzen van Jalal ad-Din Muhammad zit iets heel moois, dat de tijd overstijgt. (...) Dat 'iets' is eenvoudige wijsheid. En Rumi Passion brengt die eenvoud naar voren in een subtiele en gelaagde productie met muziek, dans, zang en declamatie." - **** De Standaard

Credits

met Osama Abdulrasol (compositie, qanun en oed), Farnoosh Khodadadeh (daf en zang), Pelin Başar (ney en vocals), Shahab Azinmehr (setar en zang), Damla Aydin (cello), François Taillefer (percussie), Khaled Al-Hafez (zang), Işıl Bıçakçı (choreografie en dans) en Griet Desutter (woord) foto Geert Vandepoele

Kijk ook eens bij:

Saint Amour 30 - Liefde is tijd

Bart Moeyaert en anderen
di 11/02/2025 - 20:00