O Nata Lux

Polyfonie van vroeger en nu

Vlaams Radiokoor & Anemos Saxofoonkwartet
zo 17/12/2023 - 15:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Het Vlaams Radiokoor zorgt dit jaar voor een warme en heerlijk intieme kerst. Polyfone werken van vroeger en nu vermengen zich verrassend vlot met de klanken van het jonge Anemos Saxofoonkwartet. In de donkerste tijd van het jaar brengen ze een warme boodschap van hoop en liefde, nieuw leven en een frisse start.

O licht geboren uit licht, O Jezus verlosser van de wereld. Zo begint het titelwerk van dit kerstprogramma, geschreven door Thomas Tallis, die naam en faam kreeg met zijn religieuze vocale muziek.

Er liggen trouwens nog andere pareltjes uit de renaissance en barok onder onze kerstboom dit jaar: werk van Orlando di Lasso, Giovanni Gabrieli, Johann Sebastian Bach. De manier waarop zij de stemmen van het koor kunstig vervlechten blijft indrukwekkend, en steeds weer emotioneel.

Geïnspireerd door de meesters uit het verleden bouwen hedendaagse componisten verder op de eeuwenoude technieken van de polyfonie en laten zij hun versie van deze stemkunst horen. De werken van Jan Sandström, Veljo Tormis en Eric Whitacre  sluiten – ondanks de eeuwen die ertussen liggen – naadloos aan bij hun grote voorbeelden.

Het Anemos Saxofoonkwartet, vier jonge Belgische muzikanten die de saxofoon en zijn repertoire in een nieuw daglicht brengen, past wonderwel in dit stemmige kerstprogramma, dat naar goede gewoonte wordt afgesloten met enkele sfeervolle klassieke Christmas carols. Fijne kerstdagen!

Met muziek van Giovanni Gabrieli, Orlando di Lasso, Thomas Tallis, Johann Sebastian Bach, John Taverner, Veljo Tormis, Jan Sandström en Christmas carols

Credits

www.vlaamsradiokoor.be

met Vlaams Radiokoor & Anemos Saxofoonkwartet dirigent Bart Van Reyn

Kijk ook eens bij:

In memoriam, Les Flandriens II

Vlaams Radiokoor en Koenraad Sterckx
wo 25/10/2023 - 20:00