Josephine B.

Een leven in revue

De Graaf & Cornelissen Entertainment
di 08/04/2025 - 20:00

Ticketprijzen

€ 35 (rang 1) – € 32 (rang 2)

check onze kortingen

Josephine B. vertelt het verhaal van ‘s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de Afro-Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte superster.

Josephine Baker blijkt zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren. Ze was een politieke activist en een icoon van culturele verandering. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet en ze gebruikt haar naam en roem in de strijd tegen racisme en discriminatie. Ze ontving talloze onderscheidingen en eerbetuigingen, waaronder La croix de guerre (Oorlogskruis) en het Légion d’honneur (Legioen van Eer) in Frankrijk.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven, in een scenario van Frank Van Laecke en op muziek van Sam Verhoeven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

Met Channah Hewitt in de titelrol.

In de pers

"Josephine Baker was the most sensational woman anyone ever saw." - Ernest Hemingway

Credits

www.degraafencornelissen.nl
www.josephinebaker.nl

script Frank Van Laecke script en liedteksten Allard Blom regie en choreografie Martin Michel muzikaal leider Steven van Gool met Channah Hewitt (als Josephine Baker) en Leo-Alexander Hewitt (als Martin Luther King Jr.) foto Roy Beusker artwork Rob Jacobs

Kijk ook eens bij:

Eiffel, de musical

Goedemorgen Theaterproducties
wo 19/02/2025 - 20:00