Eiffel, de musical

Goedemorgen Theaterproducties
wo 19/02/2025 - 20:00

Ticketprijzen

€ 26 (rang 1) – € 23 (rang 2)

check onze kortingen

Parijs was eind 19e eeuw het middelpunt van de wereld, voor zowel kunst, wetenschap als techniek. Nadat hij het onzichtbare stalen geraamte van het Vrijheidsbeeld heeft gebouwd, droomt ontwerper Gustave Eiffel van een nieuw project. Hij hoopt iets te maken waardoor de wereld hem zal zien.

Claire Eiffel ziet de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die dochter Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.

Ondertussen richten angstige en verwonderde Parijzenaars hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889 waarvoor aan de oevers van de Seine het technisch wonder van 300 meter staal verrijst. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Met je blik altijd op de top gericht, zie je dan nog wel wie er naast je staat? De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst.

Van dezelfde makers als de straffe musical Checkpoint Charlie (2023)

Credits

met Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer, Roman Brasser en anderen regie Fons van Rongen muziek Helmer Kant tekst Max Roijé staging Dinne van Rongen decor Eric van der Palen kostuums Sanne Oostervink licht Wannes van der Veer geluid Bas Paree

www.eiffeldemusical.nl

Kijk ook eens bij:

Josephine B.

De Graaf & Cornelissen Entertainment
di 08/04/2025 - 20:00