Jan De Smet en de Grote Luxe

di 12/12/2023 - 20:00

Ticketprijzen

€ 24 - check onze kortingen

2023 is het jaar waarin zanger-muzikant Jan De Smet zijn zeventigste verjaardag viert. Het is voor hem dus ook een Grote Luxe – vandaar de titel – om dit op diverse podia te kunnen/mogen doen met een schare uitgelezen muzikanten en zangeressen die een zeer eclectisch muzikaal programma beheersen.

The Bonnie Blues, dat zijn Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens. Naast gedreven muzikantes op viool, accordeon, gitaar, cello en contrabas zijn ze ook nog ‘meesteressen’ in de harmonieuze en swingende vocale drieklank.

Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors vormen Les Guitares Magiques en hebben weinig zangambities, maar zijn meesters in het bespelen van authentieke en soms exotische snaarinstrumenten, zoals dobro, lapsteel, ukulele, Hawaïaanse gitaar, tiple, Taropatch, etc.

De bijna legendarische Stoy Stoffelen (drums en percussie) is en blijft de ritmische rots in de branding. Zo’n octet is dus meteen ook muzikaal een Grote Luxe.

En ondertussen is het ook weeral 10 jaar geleden dat de liedjes van De Nieuwe Snaar op de Vlaamse en Nederlandse podia te horen waren. Met een orkest als dit is het dan ook een Grote Luxe om, naast het nieuwe luxerepertorium, ook een uitgelezen deel van dit muzikale erfgoed eindelijk nog eens live te kunnen meemaken.

Bij benadering zullen er ongeveer 108 ‘nieuwe snaren’ aanwezig zijn op een 18-tal (akoestische) instrumenten!

Credits

met Jan De Smet (zang, diverse instrumenten) en Stoy Stoffelen (drums, percussie) The Bonnie Blues (zang, viool, accordeon, gitaar, cello, contrabas) Nele Paelinck, Laura vanden Heede en Juno Kerstens Les Guitares Magiques ( diverse snaarinstrumenten) Raf Timmermans, Gijs Hollebosch en Mathias Moors

Het Grote Luxe-octet verdient of verdiende zijn muzikale sporen bij o.a. Kris De Bruyne, Flip Kowlier, School is Cool, Olla Vogala, De Nieuwe Snaar, Lady Angelina, RVHG en de Centimeters, Handkerchief, Smartschade, Lieven Tavernier, Les Talons Gitans, Hugo Matthyssen en de bomen, Kapitein Winokio, Guido Belcanto en vele anderen.

Kijk ook eens bij:

Onrust

support: Simon
di 28/11/2023 - 20:00