Indoor Weather

Bosse Provoost, Ezra Veldhuis en Toneelhuis
vr 22/04/2022 - 20:00
Tickets vanaf 04.09
Theater
Jongeren (12+), Nieuw talent

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2)

check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

Wat als de schouwburg de maag van een enorme walvis was? Of nee wacht, een futuristisch, volslagen ongekend ecosysteem?

Geïnspireerd door onder meer Moby Dick en de eco sciencefiction van Jeff Vandermeer, zetten Ezra Veldhuis en Bosse Provoost het volledige technische theaterapparaat in om uw verbeelding wagenwijd open te zetten.

In Indoor Weather staan licht, geluid en theatertrekken op gelijke voet met de menselijke performers. Al deze elementen zijn verwikkeld in een mysterieus spel waarvan de spelregels net buiten het bereik liggen van ons begrip. Een schimmelgroen schijnsel valt opeens op het podium en breidt zich daarna als een olievlek uit doorheen de schouwburg; een speler brengt fragmenten uit It, de monumentale gedichtencyclus uit 1969 van de Deense dichteres Inger Christensen; klanklandschappen zwellen en krimpen in de ruimte als waren het hoge- en lagedrukgebieden. Wie beïnvloedt wie in deze voortdurend muterende omgeving? Wat is afhankelijk van wat? Is het milieu een steunpilaar of een vijand?

In front of the mountains, and before the mountains
burn or break up as planned,
houses are set up, but just houses
that are not real houses, but just real
fronts of unreal houses
into which everyone can easily run
when an artificial rain begins

(gedicht uit it, Inger Christensen)

in het kader van Warm Alarm festival.

Credits

concept, regie, licht, decor Ezra Veldhuis & Bosse Provoost met Benjamin Cools, Lobke Leirens, Nathan Ooms, Kristien De Proost choreografie Nathan Ooms dramaturgie Sébastien Hendrickx, Edith Cassiers geluidsontwerp Benne Dousselaere productie Toneelhuis / P.U.L.S. coproductie De Grote Post Oostende met de steun van workspacebrussels, Buda Kortrijk, C-Takt Genk, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius


Kijk ook eens bij:

Pleasant Island

CAMPO, Silke Huysmans en Hannes Dereere
za 23/04/2022 - 20:00
Tickets vanaf 04.09