Impressionisme in muziek

Fauré, Bridge & De Meester

Nereus Quartet
zo 12/11/2023 - 11:00

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Vier enthousiaste en getalenteerde jonge muzikanten die the magic of music goed kunnen overbrengen, dat is het Nereus Quartet in een notendop.

In dit middagconcert brengen ze typisch impressionistische muziek uit Frankrijk, Engeland en Vlaanderen. Impressionistische componisten gebruikten verschillende instrumenten, ritmes en klankkleuren om expressieve sferen, emoties en verhalen op te roepen.

Gabriel Fauré kennen we allemaal van zijn hemelse Requiem, maar ook in het genre kamermuziek blonk hij uit. Zijn Eerste Pianokwartet is sowieso een topwerk voor pianokwartet. Verder speelt het kwartet ook nog de levendige Phantasy van de Britse componist Frank Bridge en het neoromantische Divertimento a quatro van Louis De Meester.

Het Nereus Quartet is een van de gesmaakte finalisten van Supernova, dé wedstrijd voor jonge Belgische kamermuziekensembles. Het wedstrijdpubliek van de Singel toonde zich enorm gecharmeerd door hun samenspel en melodische muziek.

Het kwartet zag het licht in het Conservatorium van Brussel, waar ze studeerden bij Eric Robberecht en Thomas Dieltjens.In 2021-22 maakten ze deel uit van het Orpheus Instituut en werkten ze samen met Amy Norrington, Piet Kuijken en Paul de Clerck. In 2022 volgden ze les aan de Hannover Hochschule. Ze namen deel aan de Internationale Sommerakademie für Kammermusik in Niedersachsen en ARAM-masterclasses.

  • Louis De Meester, Divertimento a quatro
  • Frank Bridge, Phantasy for Piano Quartet in fis, H.94
  • Gabriel Fauré, Piano Quartet nr.1 in c, op.15

Gekozen door De Curatoren Buurthuizen

Credits

met Christina Tsakalidou (viool), Joana Revez Mendonça (altviool), Sebastian Rodriguez Tapia (cello) en José Borges (piano)