Iet me wiel

WK special

Lenny & De Wespen ft. Klaas Delrue, Noémie Schellens, Daan, Tijs Vanneste, Raymond van het Groenewoud, Little Kim, Jan Hautekiet ...
vr 17/09/2021 - 20:00
za 18/09/2021 - 20:00
Muziek, Show & Musical
Jongeren (12+)
60' - pauze - 60'

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Op onze vraag stelt Lennaert Maes met compagnon de route Andries Boone een uitgekiend muzikaal programma samen, waarbij de liedjes en muzikanten uitgekozen zijn op basis van hun passie voor het wielrennen. Alle songs draaien rond coureurs en de koers, rond de glorie van het winnen en de pech van het verlies.

Gastheer en fervent wielertoerist Jan Hautekiet leidt de avond in goede banen. Klaas Delrue (Yevgueni), Noémie Schellens, Tijs Vanneste (De Kemping en Van Echelpoel), Rick de Leeuw, Daan (op 17 sept) en Raymond van het Groenewoud (op 18 sept) maken hun opwachting om de heldendaden der wielrennerij te bezingen.

Zij worden begeleid door Lenny & de Wespen featuring Little Kim. Tussendoor blikt host Hautekiet vooruit op het WK met sportjournalist en ‘man-op-de-motor’ Carl Berteele en komt er nog een echte flandrien langs wiens naam we later bekend maken. En route! Leve de koers!

Opgelet: de voorwaarden voor dit concert zijn gewijzigd. Om het concert bij te wonen, moet iedereen ouder dan 12 jaar beschikken over een Covid Safe Ticket. Tickethouders ontvingen een persoonlijk bericht. 
Lees alles over de veiligheidsregels op de Veilig genieten pagina.

Extra

Op zondag 19 september organiseert de stad Leuven een familiedag rond het WK Wielrennen. De binnenstad zal autovrij zijn en je kan genieten van allerlei (culturele) fietsactiviteiten.
>>>>> CHECK onze activiteiten tijdens de WK Familiezondag <<<<<

Extra 2

Na afloop van het concert kan je in de gang aan de foyer ook het kunstwerk 11,3 times cycled around the world van Eline Cornelissen bewonderen. 

"Gedurende de periode 1973 tot 2015 heeft mijn grootvader Camille Cornelissen zijn fietsgegevens en de bijhorende weersinformatie genoteerd in agenda’s.
Deze big data verzameling heb ik gevisualiseerd in een installatie met voor elk van de 5.894 ritten een handgesneden stokje, waarbij de lengte afhangt van de afgelegde kilometers.
Vervolgens werden de stokjes geverfd volgens weertype.  Tenslotte symboliseren gekleurde parels de aankoop van een nieuwe fiets, fietspech of een ongeval."

Credits

www.leuven.be/wk