From the New World

muziek van Dvořák, Smetana en Wieniawski

Rino Yoshimoto en Frascati Symphonic
di 08/11/2022 - 20:00
Muziek, Klassiek

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) 

check onze kortingen

Het Leuvense Frascati Symphonic bestaat vijftien jaar en dat vieren we graag! Met dit jubileumconcert trekt Frascati Symphonic het gordijn open naar een prachtige nieuwe wereld. Met werk van Dvořák, Smetana en Wieniawski zetten ze hun culturele connectie met Oost-Europa extra in het licht.

Antonín Dvořáks Symfonie nr. 9 bijgenaamd Uit de nieuwe wereld is verreweg zijn populairste symfonie en überhaupt een monument van de symfonische muziek. In Amerika had Dvořak kennisgemaakt met de muziek van zowel de zwarte als de inheemse bevolking en die invloeden liet hij volop doorschemeren in de Nieuwe wereld.

De achttienjarige Japanse Rino Yoshimoto is de soloviolist in Wieniawski’s Vioolconcerto. Zij bracht het publiek over de hele wereld al in vervoering met solodebuten in Carnegie Hall en het Wiener Musikverein. Momenteel studeert zij aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Uit Má vlast (Mijn Vaderland) van de Tsjechische componist Bedrich Smetana speelt Frascati het welbekende De Moldau. Het begint als een klein beekje dat groeit tot een prachtige, krachtige rivier. Een mooie metafoor voor vijftien jaar Frascati.

  • Bedrich Smetana, De Moldau uit Má vlast
  • Henryk Wieniawski, Vioolconcerto nr. 2 in D, op. 22
  • Antonín Dvořák, Symfonie nr. 9 in E, op. 95, Uit de nieuwe wereld

Credits

www.frascatisymphonic.com

met Rino Yoshimoto (viool) en Kris Stroobants (dirigent) foto Frascati Symphonic