Emotion

Tsjaikovski en Beethoven

Valère Burnon en Frascati Symphonic
vr 10/11/2023 - 20:00

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) 

check onze kortingen

Ambitieus en avontuurlijk. Gretig en energiek. Vernieuwend en verbindend. Wie Frascati Symphonic hoort spelen, kan niet anders dan fan zijn. Dankzij een unieke samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth concerteren jonge, begaafde solisten samen met het Leuvense orkest.

De 22-jarige pianist Valère Burnon studeert aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Frank Braley, zelf winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd in 1991. Burnon is de solist in Beethovens Vierde pianoconcerto, het meest intieme en verfijnde van zijn pianoconcerti. Zo geeft Beethoven in het indringende Andante con moto toegang tot zijn gevoelswereld, met de grootst mogelijke eerlijkheid.

Het Vierde pianoconcerto brengt een opvallende nieuwigheid. In die tijd was het gebruikelijk een concerto te laten beginnen met een (lange) inleiding door het orkest vooraleer de solist in actie kwam. Hier begint de pianist de uitvoering met een pianosolo en valt het orkest pas nadien in. Het Vierde pianoconcerto van Ludwig van Beethoven is ongetwijfeld een meesterwerk uit de concertliteratuur. Niet te missen!

Na de pauze volgt de Vierde Symfonie van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, een van zijn meest bekende en geliefde werken. Het is een door en door romantisch werk, vol van emoties, over een persoon die worstelt met het noodlot, maar uiteindelijk triomfeert over zijn uitdagingen. Deze symfonie is ongetwijfeld een sleutelwerk in het turbulente zielenleven van de componist.

  • Ludwig van Beethoven, Pianoconcerto nr. 4 in G, op. 58
  • Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Symfonie nr. 4 in f klein, op. 36

In de pers

"Jeune pianiste originaire de Marche-en-Famenne, Valère Burnon est aussi passionné que passionnant.” (Alexandre Mazoyer op rtbf.be

Credits

www.frascatisymphonic.com
musicchapel.org/fr/valere-burnon

met Valère Burnon (piano) dirigent Kris Stroobants

Kijk ook eens bij:

Beethoven Pianoconcerti

Liebrecht Vanbeckevoort en Casco Phil
vr 01/12/2023 - 20:00