De Madonna van het moeras

Jessa Wildemeersch & les yeux bleus
do 16/05/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Actrice Jessa Wildemeersch maakt een theaterversie van haar gloednieuwe debuutroman en speelt op een bijzondere locatie.

Wanneer Lumi in een barokke kerk in Rome een altaarwerk van Rubens ontdekt, wordt ze terug in de tijd gekatapulteerd. Twintig jaar geleden zag ze een reproductie van deze Madonna met Kind in de kelder van een vriend in Jersey City. Hoe meer Lumi zich verdiept in het werk en de omgeving rond de kerk, hoe dwingender haar herinneringen zich aan haar opdringen. Het leven van Lumi wordt een soort spiegelpaleis, waarin heden en verleden met elkaar in dialoog gaan en je nooit zeker weet uit welke richting de echo weerklinkt. In een geraffineerde en heldere stijl zet Jessa Wildemeersch een overtuigend hoofdpersonage neer dat je gaandeweg steeds meer aangrijpt.

Jessa Wildemeersch verweeft persoonlijke verhalen, kunstgeschiedenis en historische gebeurtenissen tot een meeslepend epos en een meedogenloze ontdekkingsreis.

Op 19 maart 2024 wordt Wildemeersch’s debuutroman voorgesteld bij Literatuurhuis Passa Porta in Brussel. Eind April komt ze over haar roman vertellen op Druk in Leuven. Op 16 mei 2024 wordt de theaterversie van haar roman feestelijk ingehuldigd in De Predikherenkerk in Leuven.

over het boek

De madonna van het moeras is een verfijnd en slim gecomponeerd verhaal dat pendelt tussen Brussel, New York en Rome.

(voorheen: De Madonna van de kleine vallei)

over Jessa

Jessa Wildemeersch (1978) is theatermaker, actrice en auteur. Ze studeerde aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. In 2006 verkreeg ze het Lifetime Memberschip aan The Actors Studio in New York. Met haar organisatie Les yeux bleus maakt ze theatervoorstellingen waarin ze historische en hedendaagse gebeurtenissen verwerkt. Als auteur kreeg ze internationale residenties in Rusland en Italië. Haar solostuk Days without dates werd geselecteerd voor het Intersections Festival in Washington, DC/USA. De tekst werd vertaald naar het Frans. Des jours sans dates tourde in 2021 door Noord-Frankrijk. Recent werk omvat Ik ben mijn straat (ism. Mokhallad Rasem / Toneelhuis) , Den Beer heeft mij gezien (ism. Arsenaal/Sien Eggers en sofie Palmers) en Stuk*(ism. De Tartaren).

De madonna van het moeras is haar debuutroman.

Credits

van en met Jessa Wildemeersch muziek Roeland Luyten productie les yeux bleus zakelijke ondersteuning diabello communicatie ondersteuning Quinten Pouliart  productionele ondersteuning Tom Van Aken met de steun van Literatuur Vlaanderen, Passa Porta, De Auteurs, Academia Belgica in Rome, De stad Leuven, Flanders in Italy, Horizon en GC Het Huys in Ukkel met dank aan Het nieuwstedelijk foto Koen Broos

Kijk ook eens bij:

Warm

tg STAN & Discordia
do 11/04/2024 - 20:00
vr 12/04/2024 - 20:00

De Miskenden

LAZARUS / Stefaan Van Brabandt, Günther Lesage en Greg Timmermans
di 23/04/2024 - 20:00