(v)

De NWE tijd / Freek Vielen
wo 03/04/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

Heb je ergens spijt van?
Wat zou je anders in je leven hebben willen doen?
Hoe zou je mij hebben opgevoed als ik een jongen was geweest?
(interviewvragen uit (v))

---------------------
In geen eeuw is er zoveel veranderd in het leven van een vrouw als in de afgelopen honderd jaar. En daarmee is het leven van iedereen veranderd. Op het gebied van werk, maatschappelijk aanzien, seksualiteit en ouderschap is in een paar generaties bijna alles anders geworden. In zo’n rap tempo dat we soms bijna vergeten waar we vandaan komen. Hoeveel van wat wij nu voelen en meemaken is gevormd door de geschiedenis? En welke verhalen en voorbeelden nemen we mee naar morgen?

In 2013 trokken de makers van de voorstelling Heimat naar hun ouders en grootouders voor een ultiem keukentafelgesprek. Met een camera erbij stelden ze hen vragen over het leven, de liefde, werk en spijt. Nu, tien jaar later, brengt regisseur Freek Vielen vijf actrices bijeen om diezelfde vragen aan hun moeder te stellen.

In de ontroerende, grappige en persoonlijke voorstelling (v) gaan Mieke De Groote, Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Ellis Meeusen en Suzanne Grotenhuis het gesprek aan over hun verleden en de toekomst.

In de pers

"Moedig, openhartig, herkenbaar: ‘(v)’ van De Nwe Tijd toont de kracht en pijn van het vrouw-zijn" (De Standaard)

"‘(V)’ is zo een mooie voorstelling en een sterke toneelavond omdat je vijf vrouwen sober, ernstig én geestig ziet graaien in knagende herinneringen. (Pzazz)

"De spelers geven weliswaar aan dat het zoeken is naar woorden en dat taal te kort schiet, maar vormelijk is en blijft dit – weliswaar krachtig – vertel- en getuigenistheater." (Etcetera)

“Er is theater dat een verhaal vertelt en er is uiterst zeldzaam theater dat je ‘besluipt’. Het zadelt je met een gevoel op dat gedurende de opvoering wringt, kriebelt, almaar intenser wordt om je op het einde naar de strot te vliegen waardoor je murw geslagen, ontroerd en ontwricht de zaal uit wankelt. Zo een voorstelling is ‘Heimat’.” (Els Van Steenberghe over ‘Heimat 1’ in Knack - 2013)

Een voorproefje in Espresso op Klara Radio.

Credits

regie Freek Vielen van en met Evgenia Brendes, Brenda Corijn, Mieke De Groote, Suzanne Grotenhuis en Ellis Meeusen dramaturgie Rosa Vandervost scenografie Sander Salden productie De Nwe Tijd met de steun van de Vlaamse Overheid beeld Alexander Daems

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Up Your Ass

Nona Demey Gallagher en Lieselot Siddiki
di 11/06/2024 - 20:00
di 12/12/2023 - 20:00
Uitgesteld