Project Donald

tweemanscollectief VETO
wo 27/10/2021 - 20:00
Theater
Nieuw talent
75'

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Het is 1968. Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot. Als hij bijna bij de finish is, geeft hij op. Hij laat zich afdrijven op de Atlantische Oceaan en houdt zich niet meer bezig met de snelheid die hij maakt. Hij spendeert zijn tijd met het schrijven in zijn logboeken. Daarin is te lezen hoe hij verdwaald raakt in zijn eigen leugens en groeiende verwarring. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden.

Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld. Tweemanscollectief VETO is gaan praten met mensen die door de coronacrisis hun richting verloren. Het resultaat is project Donald, een live podcast op scène waarin de stemmen van drie verschillende mensen naast die van Donald klinken.

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar vertellen, draaien aan de knoppen en openen je oren voor een verhaal over afzondering en weer samenkomen.

 • Collectief VETO is dit seizoen het Eigen Kweek traject uit Antwerpen.

  In de pers

  Interview door Karla Vanraepenbusch

  Credits

  spel en concept Anna Dupon, Xandry van den Besselaar muziek Adam Van Russell decor Atelier Bontekoe Van Put eindregie Rosa van der Vost dramaturgie Arno Boey techniek Pieter-Jan Beulens technische ondersteuning Inne Eysermans zakelijke leiding Vera Otte zakelijke ondersteuning Klein Verzet productie Eigen Kweek met steun van de Vlaamse Gemeenschap promotiebeeld Betül Şefika grafisch ontwerp Marianne Studio repetitiebeelden Ayrton Eblé met dank aan Kenneth, Kelly en Nadia

  Bekijk en luister online

  Kijk ook eens bij:

  Nachtdieren

  Atelier GLIP
  do 14/04/2022 - 19:00