Concerto Grosso

Piazzolla, Swerts & D’hoe

Kugoni Trio & Ataneres o.l.v. Pieter Schuermans
wo 09/03/2022 - 20:00
Geannuleerd
di 25/04/2023 - 20:00
75' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 14 (rang 3)

check onze kortingen

Als muzikale term is het concerto grosso (Italiaans voor “groot orkest”) een werk waarin een groep van solo-instrumenten prominent en virtuoos op de voorgrond mag treden. Met zijn productie Concerto Grosso presenteert Ataneres andermaal een toegankelijk en allesbehalve mainstream concert. Voor de solistenrollen doen ze beroep op het Kugoni Trio, sinds 2010 een gevestigde waarde in de Vlaamse concertwereld.

Rode draad in dit concert is het zinderende Concierto del Angel van Astor Piazzolla, de Argentijnse componist die precies 100 jaar geleden geboren werd. Daartussen weven Kugoni en Ataneres een aantal Vlaamse composities van topkwaliteit, klassiekers in het repertoire van het trio. De Vlaamse werken werden speciaal voor deze productie naar de buitengewone bezetting van concerto grosso herschreven. Onder leiding van Pieter Schuermans verrassen de ensembles met een eigentijds programma en bewijzen ze muzikale partners bij uitstek te zijn.

Met muziek van Astor Piazzolla, Piet Swerts, Jeroen D’hoe, Pieter Schuermans en Erik Desimpelaere.

programmablaadje

Credits

www.ataneres.com
www.kugonitrio.be

met Bert Koch (piano), Nicolas Dupont (viool) en Kurt Bertels (saxofoon) en Ataneres Strijkorkest dirigent Pieter Schuermans foto Carl De Meyer