Christmas Songs

kerstconcert

Vlaams Radiokoor
zo 18/12/2022 - 15:00
105' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Het Vlaams Radiokoor put graag ,voor het traditionele kerstconcert in abdij Vlierbeek, uit de rijke Britse traditie. In de muziek van Jonathan Dove, John Taverner en Benjamin Britten voelen we de kersttijd als een moment dat alles overstijgt. We komen samen, warmen ons aan klassieke Christmas Carols en aan elkaar, en wensen hoopvol: Merry Christmas to you.

Een donkere nacht, alsmaar meer opgelicht door fonkelende sterren, en dan: het licht. Jonathan Dove zorgt voor een magische start van het concert. John Tavener neemt over en beschrijft het wonder van de geboorte van Jezus in die bijzondere nacht, met een ode aan Maria als universele moeder.

De boodschap van hoop en vrede vervat in die geboorte vertaalde de jonge Benjamin Britten in een helder en indrukwekkend Christ’s Nativity. Will Todd brengt een moment van bezinning - en daarna vinden we elkaar opnieuw rond het knetterende haardvuur, met heerlijke traditionele Christmas Carols zoals Jingle Bells, The Twelve Days Of Christmas, Stille Nacht e.a.

  • Jonathan Dove, Seek Him That Maketh The Seven Stars
  • John Taverner, Mother and Child
  • Benjamin Britten, Christ's Nativity
  • Will Todd, My Lord Has Come
  • Kerstliederen

programmablaadje

Credits

www.vlaamsradiokoor.be

Met Vlaams Radiokoor dirigent Martina Batič foto  Marco Mertens