Boekvoorstelling Het is allemaal de schuld van de Chinezen!

Auteur Tine Hens in gesprek met klimaatwetenschapster Nicole Van Lipzig en Spoken word artieste Yousra Benfquih

Tine Hens, de bib Leuven en Leuven Leest
vr 22/04/2022 - 20:00
90' zonder pauze

Ticketprijzen

€ 7 - € 1,40 voor UiTPAS met kansentarief

Van ‘Het is te laat’ en ‘Het is te duur’ tot ‘Het klimaat is altíjd al veranderd!’ en ‘We gaan toch niet terug naar de middeleeuwen?’. Wie al eens in een discussie over het klimaat verzeilt, voelt de dooddoeners vaak van ver aankomen. Origineel zijn ze zelden. Eigenlijk komen ze altijd op hetzelfde neer: maak je geen zorgen, doe zo weinig mogelijk of laat anderen het probleem oplossen. Het zijn klimaatvertragers.

Voor haar recente boek, Het is allemaal de schuld van de Chinezen, klopte journaliste Tine Hens met tien dooddoeners aan bij wetenschappers om feit van verzinsel te scheiden en boog ze zich ook over de vraag waar de klimaataarzeling vandaan komt en waarom wegkijken comfortabeler lijkt dan aanpakken.

Op 22 april gaat ze erover in gesprek met klimaatwetenschapster Nicole Van Lipzig (KULeuven). Spoken word artieste Yousra Benfquih zorgt voor klimaatpoëzie.

Tine Hens (1974) is historica. Ze is auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), Zwerfruimte (nai, 2020) en Het is allemaal de schuld van de Chinezen (Epo, 2021)

Ze schrijft columns voor MO* over klimaat en biodiversiteit en verzorgt interviews voor het weekblad Knack.