Het Kwartier is een theatergezelschap voor nieuwe teksten. Het gezelschap bestaat uit Freek Mariën, Ruth Mariën en Carl von Winckelmann, die elk hun eigen rol hebben binnen Het Kwartier. Freek Mariën en Carl Von Winckelmann zijn beide schrijver en theatermaker, Ruth Mariën staat in voor de zakelijke leiding en dramaturgie. Alle drie streven ze ernaar mensen meer theater te laten lezen en ervaren.

Vorige maand startte de eerste repetitiefase van hun nieuwe voorstelling Incel island. Samen met 6 actrices repeteerden ze twee weken in de gebouwen van 30CC in Leuven. Incel island speelt zich af in een fictieve samenleving, die sterk lijkt op onze huidige samenleving, of toch een gecondenseerde versie daarvan. Er stelt zich binnen deze fictieve samenleving een probleem waarop het beleid dan maar beslist om alle vrouwen naar een eiland te verbannen.

Met deze voorstelling onderzoeken de makers van Het Kwartier in welk soort samenleving er zo een beslissing tot stand kan komen, welke manier van denken moet er heersen om dit soort beslissingen te nemen.

Meer weten? 

Neem een kijkje op hun website of volg Het Kwartier op facebook of instagram.