Zwerver

Hommage aan Wannes Van de Velde

Toasaves
Concert, Klassiek, Folk
Overdag
60'

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Toasaves is een nieuwe generatie muzikanten die aan de slag gaat met het rijke folkrepertoire van Wannes van de Velde. De groep brengt artiesten met verschillende achtergronden samen en reist langs oude muziek (trecento, Vlaamse polyfonie, Sefardische muziek) en Oosterse muziek (Griekenland, Turkije, Afghanistan).

Toasaves is Antwerps dialect en betekent ‘thuishavens’. Antwerpen was natuurlijk ook de kosmopolitische stad waar Wannes opgroeide en in contact kwam met allerlei culturen, die via hun taal, geschiedenis en muziek hun stempel drukten op zijn denken en muzikale queeste. Songs als De Zwerver, Pieter Breughel in Brussel, Het daghet in den Oosten e.a. behoren ondertussen tot ons collectief erfgoed.

Op hun eerste album Zwerver vertrekt Toasaves vanuit de composities en het Groot Liedboek van de iconische Vlaamse zanger Wannes van de Velde (1937-2008), de zanger-artiest die in zijn thuishaven Antwerpen de oudste bewaard gebleven ballades en litanieën nieuw leven inblies.

Het album is een eclectische dialoog met het Oosten, die naadloos aansluit bij de nomadische geest en de openheid van Wannes Van de Velde.

Credits

muziekpublique.be/artists/toasaves

met Tristan Driessens (oed, lavta, zang, concept, artistieke leiding), Raphaël De Cock (zang, doedelzak, ullean pipes, mondharp), Harald Bauweraerts (draailier, zang) en Miriam Encinas (santur, percussie, fluiten, vedel, dilruba) foto Dieter Telemans

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Nostalgia

Nihan Devecioglu, Friederike Heumann en Xavier Díaz-Latorre
zo 20/11/2022 - 11:00