Winterzonnewende (Winter Solstice)

Een muzikaal lichtfeest

Romina Lischka, Indré Jurgelevičiūtė en Hathor Consort
di 19/03/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 20 (rang 1) - € 18 (rang  2)

check onze kortingen

Sinds het begin van de mensheid is de zon een goddelijk symbool van levenskracht. Feesten en rituelen ter ere van haar licht zijn een vast onderdeel van elke jaarlijkse kalender wereldwijd.

Met Winter Solstice verkent Hathor Consort de diepe duisternis van het hoge noorden en onthult betoverende folklore en mythologie van Zweden tot India. Dompel jezelf onder in de melodieën en deuntjes van verschillende culturen die verhalen weven over de winter, mythische wezens en de overgang van duisternis naar licht. Als de winterzonnewende nadert, verenigen gemeenschappen zich in een feest, waarbij traditionele muziek de sociale banden versterkt. Ontdek de culturele en symbolische connectie tussen de zonnewende en oude muziek uit Scandinavië, Litouwen en Engeland - een viering van de eeuwige dans tussen duisternis en licht.

In de pers

Credits

hathor-consort.eu

met Romina Lischka ( dhrupad zang, viola da gamba en artistieke leiding), Anna Maria Friman (zang en hardanger fiddle ), Indré Jurgelevičiūtė (Litouwse zang en kanklés ) en Dimos Debeun (virginaal, fluit en whistlecoproductie Concertgebouw Brugge

Bekijk en luister online