Wie we zijn

Fien Leysen en Het nieuwstedelijk
wo 11/11/2020 - 20:00
Geannuleerd
do 12/11/2020 - 20:00
Geannuleerd
vr 13/11/2020 - 20:00
Geannuleerd
za 14/11/2020 - 20:00
Geannuleerd
Theater, Muziek
Stadsgezelschap

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

In Wie We Zijn kijkt Fien Leysen terug op waar ze vandaan komt, en hoe identiteit gevormd wordt.

Het onderzoek start bij haar eigen grootvader die piloot was voor het Belgische leger. Langs verhalen over vliegtuigen die beschoten werden en kogels die de cockpit doorboorden, komt Fien via omwegen uit bij verschillende experts.

Ze zoekt antwoorden bij een bioloog, een filosoof, een psycholoog, een ornitholoog, een boeddhist, een digital expert, en een robotontwerper.

In de voorstelling wisselt tekst zich af met beeld. De beelden werden speciaal voor de voorstelling gemaakt en bestaan uit interviews en persoonlijk videomateriaal.

In de pers

  • “Leysen kan poëtisch raken, doseert perfect en prikkelt ook de gedachten …(een) altijd boeiende reis tussen de wijde wereld en het eigen nest." (De Standaard)

Credits

tekst en spel Fien Leysen interviews, camera en montage Fien Leysen super8 en 8mm fragmenten Gustaaf Vandaele muziek Bert Hornikx scenografie Manu Siebens dramaturgie Els Theunis en Adriaan Van Aken met dank aan interviewgasten Fredo De Smet, Jan De Coster, Rachel, Tom Hannes, Frank De Winne, Koen Leysen, Paul Verhaeghe, Johan Braeckman en Maarten Larmuseau met steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter foto Fien Leysen