Vuist / ‘Faust’ voor de vuist weg

Boekrecital

Daan Esch, Charlotte Wajnberg, Shadj Torbey en Inge Spinette
za 14/10/2023 - 20:00

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

Een theatrale voorstelling op het snijvlak tussen literatuur en muziek. Samen met een keur aan solisten brengt Daan Esch, auteur van Stem en de bijhorende podcastreeks De Castraten, een wervelende muzikaal-literaire conference rondom zijn tweede roman, een vrije fantasie op Goethes Faust.

Frappante feiten, bedenkingen, anekdotes, romanfragmenten en videobeelden versmelten naadloos met iconische liederen en aria’s uit het omvangrijke Faust-repertoire van componisten zoals Schubert, Schumann, Spohr, Gounod, Berlioz, Boito en Moessorgski.

Hoe komt het dat de Faustlegende nog steeds tot de verbeelding spreekt? Wat als Faust en Mefisto nu eens vrouwen zouden zijn? Wat zijn de parallellen tussen het leven van enkele beroemde operazangers en de Faust-personages die zij op het podium incarneerden?

Een avond lang geeft de auteur voor de vuist weg antwoord op prangende én triviale vragen rond Goethes onsterfelijke meesterwerk.

In de pers

  • Na Stem, een historische roman over castraatzangers, imponeert schrijver Daan Esch andermaal, nu met het moderne Faustverhaal Vuist - (Knack Focus Focus, Kurt Blondeel)
  • Vuist - Faust boeiend uitgespit en opnieuw op de kaart in woord, beeld en klank - (Cultuurpakt, Knopskaya)

Credits

www.daanesch.com

met Daan Esch (auteur en spreker), Mirjam Devriendt (videocineaste), Charlotte Wajnberg (sopraan), Shadi Torbey (bas-bariton) en Aäron Wajnberg (piano)