Sartre & De Beauvoir

Stefaan van Brabandt, Sien Eggers en Frank Focketyn
vr 25/03/2022 - 20:00
Theater
2 uur zonder pauze

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

“Hoe adembenemend de afmetingen van de wereld om ons heen ook zijn, en hoe dicht de duisternis van onze onwetendheid ook is, desondanks zijn wij vrij, nu en absoluut.” Simone de Beauvoir

Na SOCRATES, MARX en SPINOZA komt filosoof & theatermaker Stefaan van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen.

Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie.

Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre & Simone de Beauvoir.

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? 

Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In SARTRE & DE BEAUVOIR kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. Èn op hun turbulente liefdesrelatie.

“Vrijheid is wat je doet met wat je is aangedaan.” Jean-Paul Sartre

Credits

www.stefaanvanbrabandt.com

spel Sien Eggers & Frank Focketyn tekst & regie Stefaan Van Brabandt dramaturgie Wannes Gyselinck artistiek advies Piet Menu, Petra Van Brabandt, Peter Van den Eede kostuumontwerp Ilse Vermeulen techniek Dimitri De Vos productie Diane du Pont, Lena van de Ven (stage) met de steun van Literatuur Vlaanderen coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenbergschouwburg Antwerpen