Sam Amidon (US)

Support: Indré Jurgelevičiūté (LT)

do 17/02/2022 - 20:00
Muziek, Folk
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

De Amerikaan Sam Amidon is een veelzijdige artiest die niet in één hokje weg te duwen valt. Als singer-songwriter staat hij bekend om zijn avontuurlijke bewerkingen van traditionele Amerikaanse ballads, hymnes en folksongs.

Ondertussen heeft hij als soloartiest al zes albums uitgebracht, zowel op de Nonesuch als Bedroom Community labels. Daarbij werkt hij graag samen met andere artiesten: denk aan iconen als topgitarist Bill Frisell of componist Nico Muhly, maar evengoed het klassieke, veelgeprezen Kronos Quartet. Live deelde hij al het podium met Bon Iver, Emmylou Harris of zijn vrouw Beth Orton.

Voer voor fans van Devendra Banhart, Sufjan Stevens, Lankum, The Tallest Man On Earth en Bon Iver

Support: Indré Jurgelevičiūté (LT)

Indré Jurgelevičiūté is bij ons wellicht het best gekend van haar samenwerking met Bert Cools in Merope. Met hun album ‘Naktès’ wonnen ze in 2019 de ‘Klara Award voor beste Belgische wereldmuziek release’.

Indré zingt en speelt op de kanklės, een soort citer uit Litouwen. Ze combineert het rustige minimalisme van de Litouwse folklore met een wervelwind van nieuwe ideeën. In ons land werkt ze onder de vleugels van het platform Granvat, een creatieve plek voor alternatieve jazzprojecten zoals hoera. en Book of Air (Fieldtone en Vvolk).

Muziek om bij weg te dromen en het hoofd leeg te maken.

Of zoals ze het zelf omschrijft: “… music speaks about human connection with nature and ritual magic in everyday life, and offers the listener a gift of soft melancholy and a quiet joy of being. Uniquely and sensitively expressed through the magic sound of the kanklės, all these emotions once again reveal to us the profound meanings that are common to all world cultures.”

In de pers

“Amidon transforms all of the songs, changing their colours and loading them with trapdoors.” (New York Times)