Saint Amour: Springtij in de liefde

Connie Palmen en anderen
vr 16/02/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 24 (rang 1) - € 22 (rang 2)

check onze kortingen

Springtij in de liefde. Wat gebeurt er wanneer passie haar maximale hoogte bereikt? Bij de zee kennen we de wetenschappelijke verklaring: het gebeurt wanneer de zon en de maan in dezelfde richting staan en hun getijdenkrachten elkaar versterken. Maar hoe zit het met de getijden in een relatie? In de Saint Amour-editie van 2024 gaat het over de overrompelende verliefdheid. Of over een aantrekkingskracht die uitzonderlijk is. Maar ook over liefde die naar een obsessie neigt. Eén ding is zeker: het wordt een intense avond.

Eerste klepper op deze Literaire Hoogmis is de Nederlandse schrijfster Connie Palmen.

De overige auteurs worden later aangekondigd.

Saint Amour is al jaren een vaste waarde in Leuven. De liefde staat centraal in deze voorstelling, niet toevallig in februari, de maand van Valentijn. Schrijvers uit binnen- en buitenland brengen een treffend fragment uit hun recente roman of dichtbundel. Routiniers naast revelaties bezingen de liefde in een theatrale enscenering. Zij worden geflankeerd door muzikanten en film gelinkt aan het thema van deze editie. Het zijn de beproefde ingrediënten van deze literaire hoogmis.

In de pers

“En zo sneed deze Saint Amour in goed anderhalf uur als vanouds veel hedendaags amoureus ongerief aan, balancerend op de dunne grens tussen liefde, nonchalance en onbegrip.” (De Morgen, 2023)

Credits

met Karel Marynissen (techniek), Steven Reymer (licht en scenografie), Zane Garitte (productie), Steven Heene (regie en dramaturgie) en Leander Coorevits (algemene coördinatie) productie Behoud de Begeerte.