PRESS Play.

KOPERGIETERY, KGbe & playField.
wo 18/10/2023 - 17:00
60'
10-110 jaar

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

Zet jezelf aan de controleknop en beslis wat er gebeurt op het podium. PRESS Play. neemt je mee in een interactieve voorstelling die speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid van een virtuele wereld vol verborgen algoritmes. Beslis zelf wat je wil zien op scène. Jij kan zelf bepalen hoe de wereld op het toneel verandert. Welke kant het verhaal op gaat en wat er gebeurt met de personages.

Publiek wordt speler wordt publiek. Steeds meer regisseer je zelf je leefwereld. Op sociale media bepaal je wat je te zien krijgt en wat niet. Steeds meer lijken wij allen en de wereld rondom ons ‘maakbaar’. Dat brengt een vals gevoel van controle met zich mee en vooral een groot gevoel van verantwoordelijkheid: je kan toch zelf kiezen wie je bent? Of lijkt dat alleen maar zo? Manipuleer je zelf de dingen, of word je gemanipuleerd? En wat gebeurt er als blijkt dat je niet de enige bent met een afstandsbediening? Is er ook een pauzeknop? 

In PRESS Play. gaan playField. en KOPERGIETERY op zoek naar het land achter alle avatars. Naar de verborgen algoritmes die jou stiekem een richting doen kiezen. Tijd voor vurig verzet? Kom en speel mee …

PlayField. is een kunstcollectief dat speelt met de traditionele grenzen van theater en vermengt performance, nieuwe media en beeldende kunst in een uniek werkproces. Met wetenschappelijk onderzoek als vertrekpunt zet het collectief thema’s als privacy, big data en de verhouding tussen mens en natuur centraal. De interactieve performances nodigen het publiek uit om mee het podium te betreden en in gezamenlijk gesprek te reflecteren op de eigen leefwereld.

In de pers

Interview: Lana, Marthe en Tim zijn de drijvende krachten achter playField. Het gezelschap maakt interactieve, op technologie gerichte voorstellingen/installaties die de grens tussen speler en kijker opheffen.

Credits

www.playfield.be
www.kopergietery.be

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

ALICE IN RANDOMLAND

DE MAAN & Dinsdag.org
vr 10/11/2023 - 19:00

ØY

FroeFroe
zo 14/04/2024 - 14:00
zo 14/04/2024 - 17:00