Piéton

Kenneth Berth
do 07/03/2024 - 20:00
vr 08/03/2024 - 20:00
OPEK
Kleine zaal

Ticketprijzen

pay what you can: € 20 - € 17 - € 14 - € 10 - € 7

“Op een avond steek ik een zebrapad over in Parijs. Het voetgangerslicht is groen. Een autobestuurder rijdt aan hoge snelheid door het rode licht. We kunnen elkaar net niet ontwijken. Een klap. Ik word gegrepen door de auto. Mijn been!

De dader? Die rijdt door. En ik? Ik kan een half jaar niet stappen. Het vooruitzicht is dat ik over vijftien jaar niet meer zal kunnen stappen, dan ben ik 40 jaar en heb ik een kreupel been.”

Kenneth Berth is in het bezit van een - voor hem - zeer belangrijk document met daarop 5 namen: één onder de categorie ‘conducteur’ (bestuurder), drie als ‘passager’ (passagier) en nog één naam onder de categorie ‘piéton’ (voetganger). Zijn naam staat onder de laatste. In deze voorstelling gaat Kenneth als piéton een ontmoeting organiseren tussen de verschillende mensen op deze lijst. Tussen hem en zijn ‘dader’.

Er lijkt een gigantische kloof te liggen tussen dader en slachtoffer. Toch staan beide partijen vaak dichter bij elkaar dan we denken. Soms geven twee tegenpartijen elkaar een hand in de rechtszaal. Zouden zij dat kunnen? Zouden zij elkaar écht beter kunnen begrijpen omdat ze weten wat de ander heeft meegemaakt?’

Kenneth Berth is een radio-, documentaire én theatermaker. Voor VRT MAX, BBC Radio 3 en VPRO maakte hij al documentaires en was de afgelopen jaren te horen op Klara, MNM, Radio 1 én Studio Brussel. In het theater werkte hij mee aan projecten van Het nieuwstedelijk, deBuren en De Brakke Grond. Met 'Piéton' maakt hij zijn solo debuut op scène met een onderzoek hoe documentaire z'n plaats kan vinden in het theater. En hoe hij daarbij zijn eigen lichamelijkheid kan gebruiken, als persoon die over vijftien jaar kreupel is.

  • in samenwerking met Het nieuwstedelijk.

Credits

creatie en spel Kenneth Berth muziek Simon Kremar eindregie Renée Goethijn scenografie Giovani Vanhoenacker dramaturgie Bart Van den Eynde licht Bram Vandeghinste coach Christophe Aussems coproductie Het nieuwstedelijk, De Spil en Het Limburgfestival foto Kenneth Berth

Kijk ook eens bij:

Julia

HETGEVOLG
zo 17/03/2024 - 15:00