Piano Day 1: Peter Broderick (US) & Büşra Kayıkçı (TR)

di 29/03/2022 - 20:00
Muziek, Modern klassiek
Jongeren (12+)

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Dit jaar eren we de piano niet met één, maar wel twee Piano Days! Op dit jaarlijkse pianofeest, een initiatief van Nils Frahm, tonen we je de veelzijdigheid van de 88 toetsen. In twee double bills krijg je vier pianisten die de scheidingslijn tussen klassieke en moderne composities graag opzoeken.

Peter Broderick

De Amerikaanse multi-instrumentalist en zanger Peter Broderick wordt – naast zijn samenwerkingen met goed volk als M. Ward, Laura Gibson, Efterklang of Nils Frahm – ook geprezen voor zijn uitmuntend solomateriaal.

Dat bestaat zowel uit spaarzame pianocomposities als in de huiskamer opgenomen songs. De muzikale duizendpoot bekommert zich niet om genres en heeft zo naam gemaakt als een van de boeiendste artiesten in het hedendaagse muzieklandschap.

In 2020 verscheen zijn nieuwe album Blackberry (op Erased Tapes): “experimental-bedroom-folk-pop” volgens Peter Broderick zelf, en voor het eerst sinds 2015 terug met zang.

Büşra Kayıkçı


In april 2021 werd pianiste Büşra Kayıkçı de eerste Turkse muzikant die een plaat uitbracht op Deutsche Grammophon, een van de meest prestigieuze labels in de klassieke muziek.

Kayıkçı is interieurarchitecte, beeldend kunstenaar en pianiste. Met dezelfde inspiratie en techniek als in haar designontwerpen bouwt ze haar minimalistische en neoklassieke pianowerken uit tot absolute pareltjes. Een ontdekking!

In de pers

“Een prachtige intieme luisterplaat” (**** writteninmusic.com)