Overal kom ik thuis

Eva De Roovere en Stephanie Struijk (NL)

Opener: Iris Penning (NL)
wo 10/11/2021 - 20:00
Muziek, Nederlandstalig
Jongeren (12+)
2u15' (incl. pauze van 20')

Ticketprijzen

€19 (rang 1) - € 17 (rang 2)

check onze kortingen

In Overal kom ik thuis laten singer-songwriters Stephanie Struijk en Eva De Roovere je proeven van oud en nieuw materiaal. Ze spelen songs van zichzelf en elkaar, solo en samen.

Net als alle muzikanten zijn Stephanie en Eva altijd onderweg. Het zijn troubadours van de Lage Landen, maar hun horizon reikt verder. Allebei werkten ze in Nederland, België en Amerika met grote en kleine namen uit de pop-, rock- en folkwereld. Na enkele jaren heen en weer pendelen tussen Europa en de VS en vele concerten, opnames en schrijfsessies in New York, Los Angeles, Nashville, Austin en Houston, kwamen ze allebei terug met een koffer vol nieuwe Nederlandstalige liedjes.

Inspiratie putten ze uit gesprekken met cowboys en hipsters, vonden ze in steden omgeven door uitgestrekte woestijngebieden, maar ook in dorpjes dicht bij huis, in badkamers vol kakkerlakken, koffie uit eigen keuken en onderweg uren luisteren naar de autoradio. In Overal kom ik thuis nemen Stephanie en Eva je mee op hun eigenwijze reis.

Opener: Iris Penning

De 27-jarige Iris Penning is de Nederlandse winnares van Nekka-wedstrijd 2019. Ze brengt 'poëtische pop' met een knipoog naar kleinkunst en cabaret. Maar ze is meer dan een zangeres. Sinds begin 2020 is ze ook hyperactief als stadsdichter van Eindhoven. Met haar intrigerende teksten, haar heldere stem en haar eigenzinnig gitaarspel verovert ze gegarandeerd onze harten.
Ze speelt bij ons in duo met celliste Mirthe De Jong.

"Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy ziet van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat." (OOR over Pennings derde album Liever Vieze Voeten).