Openingsconcert veelbeLEUVENd

Bartók en Saint-Saëns

Pianoduo Elato & friends
zo 20/10/2024 - 15:00

Ticketprijzen

€ 15 (€ 6 voor -26 jaar) - check onze kortingen

Ook dit seizoen starten de young professionals van veelbeLEUVENd hun concertreeks met een waar festijn. Laat je betoveren door de Hongaarse folklore in de dynamische Sonate voor twee piano’s en percussie van Béla Bartók. Het werk was een unicum in zijn tijd; nooit eerder had een componist geschreven voor zo’n bezetting. Ontdek hoe Bartók in dit meesterwerk de percussiemogelijkheden van een piano nauw in dialoog brengt met de expressieve kwaliteiten van het slagwerk.

Daarna verzamelen alle veelbeLEUVENd -artiesten van dit seizoen zich op het podium om de weelderige fauna van Saint-Saëns’ Carnaval des Animaux te vertolken. Laat je betoveren door dit veertiendelig dierencarnaval, met onder andere het mooie zwanengezang van de cello en de mysterieuze sfeer van het aquarium. Trap dit feestelijk seizoen mee af in de spetterende finale waarin dit jonge geweld alles uit de kast haalt - feest gegarandeerd!

  • Béla Bartók, Sonate voor twee piano’s en slagwerk in C, op. 11
  • Camille Saint-Saëns, Le Carnaval des Animaux, op. 93

---------------------------------------

veelbeLEUVENd - jong klassiek

In veelbeLEUVENd presenteren we klassieke muziek met jong Leuvens talent. Leuven barst immers van het talent en heeft een rijk klassiekemuziekleven. Met deze reeks bieden we jonge enthousiaste musici de broodnodige concertkansen aan het begin van hun carrière. Uniek aan deze reeks is dat de jonge muzikanten zelf aan het roer staan.

Credits

www.pianoduo-elato.com

met Lenny Bui-Vandeput (piano), Kirsten Gedeshi (piano), Gideon Van Canneyt (percussie), Silas Van den Spiegel (percussie), An-Sofie Perneel (viool), Kasper Delrue (viool), Helena De Bruyn (altviool), François-Emmanuel Douchy (cello), Lennert Janssens (contrabas), Stefanie Van Gool (fluit) (tbc) en Moïra Michelazzo (klarinet) foto Gieke Merckx

Kijk ook eens bij:

Van Versailles tot de Marais

Jan Petit Ensemble
do 21/11/2024 - 20:00

Tussen dromen en verlangens

Trio Rasa en Helena De Bruyn
zo 15/12/2024 - 11:00

Boheemse romantiek

Jonathan van der Beek & friends
zo 19/01/2025 - 11:00

Aquarelles voor fluit

Stefanie Van Gool, Jakub Jirásek en Fiona Feeley
do 27/02/2025 - 20:00

Slavische Rêverie

Kirsten Gedeshi en Gothoni Quartet
do 10/04/2025 - 20:00

Laatste adem

Trio Orelia
zo 18/05/2025 - 11:00