Mundi Splendor

Johannes Ciconia van Luik tot in Italië

La Fonte Musica

Luitist Michele Pasotti en La Fonte Musica spitsen zich toe op het 14de-eeuwse repertoire uit Italië. Voor dit concert kiezen ze muziek van Luikenaar Johannes Ciconia. Hij werkte in Padua ten tijde van de machtige Visconti familie die in de late veertiende eeuw over bijna heel Noord-Italië regeerde.

Ciconia baande als eerste internationale polyfonist de weg voor zijn latere collega’s uit de Lage Landen. Het Italiaanse ensemble La Fonte Musica houdt zijn ultraverfijnde ars subtilior tegen een verfrissend nieuw licht.

Passie van de Stemmen

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. De Leuvense Alamire Foundation voert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar het gregoriaans en de polyfonie van de Lage Landen.

Het festival Passie van de Stemmen is het podium bij uitstek voor de resultaten van dat onderzoek en we willen dit met zoveel mogelijk luisteraars delen. Deze festivaleditie krijgt met uitvoerders uit Italië, Tsjechië, Nederland, Vlaanderen en Groot-Brittannië een extra Europees tintje.

Er ontstaat een unieke interactie tussen publiek, uitvoerders en onderzoekers die tot verdere verkenning en verdieping leidt, onder meer in de innovatieve en hoogtechnologische labo’s van de Library of Voices en het Huis van de Polyfonie, gelegen op de schitterende site van de Abdij van Park.

In de pers

“Op elk concert wordt het ensemble geprezen voor de precisie van hun intonatie, hun diepe inzicht in de partituren en teksten, en een aanstekelijke, communicatieve energie” (Stretto)

Credits

lafontemusica.com

artistieke leiding Michele Pasotti foto Alberto Molina

Bekijk en luister online


Passie van de Stemmen 2023

Music for Saint Katherine

The Binchois Consort
za 29/04/2023 - 20:30

Johannes Tourout

Cappella Mariana
do 04/05/2023 - 20:30

Het Mechels Koorboek

Huelgas Ensemble
za 06/05/2023 - 20:30