Ma bouche rit et ma pensee pleure

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
za 27/04/2024 - 20:30

Ticketprijzen

€ 22 - check onze kortingen

Het Leuven Chansonnier vormt de ideale staalkaart voor de werken die in de late 15de eeuw circuleerden en populair waren. Ma bouche rit van de Franco-Vlaamse polyfonist Johannes Ockeghem werd behalve in het Leuven Chansonnier ook in tal van andere manuscripten overgeleverd en krijgt steevast een plek op de lijst met de allergrootste hits van toen. Bij de start van dit marathonproject, waarin tijdens vier concerten alle liederen uit het liedboekje te horen zijn, gaat de laat-vijftiende-eeuwse wereld van de meerstemmigheid voor ons open en brengt het Sollazzo Ensemble ons dichter bij de boeiende wereld van de late middeleeuwen.

Net als de meeste andere werken in dit concert is Ma bouche rit geconstrueerd als een forme fixe. Gestileerde poëtische sjablonen die qua opbouw de poëzie volgen op basis van vaste herhalingspatronen. De uitvoering van deze repetitieve Franse vormen creëert tal van uitdagingen, evenals kansen, bij het brengen van deze muziek voor een eigentijds publiek.

muziek van het kruim van de Franco-Vlaamse polyfonisten

  • met inleiding om 19.30 uur

----------------------------------

Passie van de Stemmen 2024

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. Samen met Alamire Foundation zetten we deze traditie en de hedendaagse kennis en uitvoeringspraktijk in de schijnwerpers tijdens het festival Passie van de Stemmen.

De editie van 2024 focust volledig op het Leuven Chansonnier, het liedboekje uit de late 15de eeuw dat een schat aan polyfone muziek uit de Lage Landen bevat. Vedelspeelster Anna Danilevskaia brengt met haar topensemble Sollazzo alle vijftig chansons uit het Leuven Chansonnier tijdens een uitzonderlijke marathoneditie. Ontdek dit muzikaal juweeltje noot per noot in vier concerten. Een once-in-a-lifetime ervaring!

Credits

www.sollazzoensemble.net

artistieke leiding  Anna Danilevskaia met  Carine Tinney (sopraan), Sophia Faltas (alt), Jonatan Alvarado (tenor), Christoph Sommer (luit), Johanna Bartz (fluit), Filipa Meneses (vihuela de arco) en Anna Danilevskaia (vihuela de arco en vedel)


Kijk ook eens bij:

Aime qui vouldra

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
di 30/04/2024 - 20:30

Le corps s’en va et le cuer demeure

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
do 02/05/2024 - 20:30

Ou beau chastel

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
za 04/05/2024 - 20:30