Kroost

Grof Geschud
di 06/02/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 19 - check onze kortingen

Vies, troebel, drabbig water.
Het zit in hun oren, monden krullen.
En laat zij nu nét aan hevige smetvrees lijden. Bij hem staat het water tot aan zijn lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt er in zijn familie vanalles afgebroken.

Hoe vaak moet je mee op familieweekend om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals u van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaander van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut Lijmen. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling Broeden over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met Kroost: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

In de pers

‘Het cabaretlandschap van de Lage Landen is twee cabaretiers rijker met schitterende stemmen en een heerlijke humor die recht uit hun gebroken/verliefde/tere hart komt.’ (***** Standaard)

Credits

tekst, muziek & spel Myrthe van Velden en Lander Severins artistiek team Janne Desmet, Minou Bosua en Stef de Paepe co-productie Arenberg en Makerij La Lande scenografie Tim Clement techniek Geert Custers kostuum Jana Roos productie Heleen Soontjens make-up Carolien Wardenier foto Noortje Palmers