Kom, benevelt mie!

Wannes Cappelle en Nicolas Callot
zo 05/12/2021 - 11:00
Muziek, Klassiek
Overdag, Jongeren (12+)
60'

Ticketprijzen

€ 12 (rang 1) - € 11 (rang 2)

Kom, benevelt mie! is West-Vlaams voor Komm, beglücke mich! Dat vers komt uit Ständchen, een gedicht dat legendarisch werd dankzij het muzikaal talent van Franz Schubert. Pianist Nicolas Callot selecteerde twaalf liederen en Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal vertaalde ze naar zijn poëtische dialect, het West-Vlaams.

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als Ploegsteert is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker!

Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Callot deelt zijn grote liefde voor Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend. En vroeg zich af wat het zou geven als Cappelle enkele van de schitterende Schubert-liederen zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is?

Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten.

Credits

www.hetzesdemetaal.be
www.nicolascallot.be

met Wannes Cappelle (zang) en Nicolas Callot (piano) met dank aan Wilde Westen Kortrijk foto Kattoo Hillewaere