Iemand van ons

Tristero
vr 27/05/2022 - 15:00
vr 27/05/2022 - 20:00
Theater
Overdag
85'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - check onze kortingen

Eerbetoon aan Sam Bogaerts

Begin oktober 2021 ging ‘Iemand van ons’ in première in de Kaaistudio’s, Brussel. Tot ieders verstomming overleed acteur Sam Bogaerts geheel onverwachts vlak na de premièrereeks. Zijn medespelers namen de tijd om dit nieuws in alle rust en sereniteit te verwerken, waarna ze beslisten om door te gaan met de bijzondere productie die ‘Iemand van ons’ is, niet in het minst als eerbetoon aan Sam.

-------

Met wie zou u graag eens de lakens delen?
En waar zou u het dan over hebben?

Tristero duikt met een aantal doorwinterde spelers in bed. Daar wordt volop gepraat, over de liefde uiteraard, maar ook over de politiek en het leven. Met trefzekere humor tasten de spelers elkaar af, ze trekken de lakens naar zich toe en geven zich voorzichtig bloot.

Iemand van ons is een voorstelling vol grote en kleine uitspraken. De clichés, citaten en geheimen volgen elkaar in hoog tempo op: over de Politiek, de Liefde en de Mens. De spelers leveren zo een ontwapenende en onverwachte inkijk in hun privéleven en gedachtewereld. In die stroom van banale én interessante, scherpe én vage uitspraken, verschijnt de mens: kwetsbaar of sterk, eenzaam of niet, eerlijk en vals tegelijk.

Van de eerste versie van Iemand van ons (2005) werd al met succes een Franstalige (2011) en een Portugese versie (2014) gemaakt. In 2021 presenteert Tristero een 'remake', met de frisse inbreng van actrices en acteurs met véél levenservaring.

In de pers

  • “Klein tekstpareltje gebruikt theater tegelijk als spielerei en kansel.” (De Morgen)
  • “Een schot in de roos.”(De Standaard)
  • "...maar de regie, de vaart en het spelplezier van deze zes maken toch vooral dat Iemand van ons ook iets eigenzinnigs en unieks geworden is. Iemand van ons zou het u ten zeerste kunnen aanbevelen om te gaan kijken" - **** Het Nieuwsblad -Magali Degrande

Credits

concept en tekst Peter Vandenbempt met Mark Verstraete, Bob De Moor, Kristin Arras, Mieke Verdin en Els Olaerts vormgeving Emma Denis uitvoering decor Wing Nuts Decor productie Tristero coproductie Kaaitheater, Perpodium met dank aan Tutti Fratelli met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter foto Youri Dirkx

Bekijk en luister online