Gravin Maritza

Operette van Emmerich Kálmán

Vlaams Muziek Theater
za 09/03/2024 - 14:30
za 09/03/2024 - 20:00
3 uur incl. pauze

Ticketprijzen

€ 26 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

De operette Gravin Maritza vertelt het verhaal van een Hongaarse gravin, een adellijke landeigenares met financiële problemen. Om haar landgoed te redden, stemt ze ermee in om te trouwen met een welvarende zakenman. Maar al snel wordt ze verliefd op een charmante jongeman genaamd Tassilo. Het wordt nog ingewikkelder wanneer blijkt dat Tassilo al verloofd is met een andere vrouw.

Ter gelegenheid van zijn vijftigjarig bestaan brengt het Vlaams Muziek Theater deze prachtige en overbekende operette van Emmerich Kálmán. Een productie die elke operetteliefhebber zal bekoren! Met aanstekelijke muziek, levendige dansnummers en een romantische en luchtige verhaallijn weet Gravin Maritza het publiek immers al sinds de première in 1924 te betoveren.

Emmerich Kálmán

Emmerich Kálmán was een bekend Hongaars componist van operettes in de vroege 20ste eeuw en wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het zgn. Zilveren Tijdperk van de Weense operette. Naast Gravin Maritza schreef hij ook andere beroemde operettes, waaronder Die Csárdásfürstin en Die Zirkusprinzessin.

  • gezongen in het Nederlands

Credits

www.vlaamsmuziektheater.be

muziek Emmerich Kálmán libretto Julius Brammer en Alfred Grünwald regie Bram De Beul en Rudi Giron dirigent Frank Boonen solisten, koor, dansers en orkest van het Vlaams Muziek Theater