Fred Hersch Trio + strings

Breath by Breath

Belgische Première
Muziek, Jazz, Festival

Ticketprijzen

VVK: € 23 (rang 1) – € 20 (rang 2) – € 15 (rang 3)
Kassa: € 26 (rang 1) - € 23 (rang 3) - € 18 (rang 3)

Kortingen:

  • Cultuurkaart KU Leuven: - € 2 op alle prijzen
  • UiTPAS kansentarief (vaste prijzen): € 5,20 (rang 1) - € 4,60 (rang 2) - € 3,60 (rang 3)

Voor de eerste keer komt Fred Hersch ook met zijn trio naar Leuven. Met het nieuwe album Breath by Breath (Palmetto Records) onder de arm, dat begin januari 2022 verschijnt, voegt hij opnieuw een meesterwerk toe aan zijn uitgebreide oeuvre. Een eerste single Worldly Wings is net uitgegooid.

Vaste compagnon Drew Gress op bas en drummer Jochen Rueckert vormen samen met Fred het trio. Voor dit album werkten ze samen met het Crosby Street String Quartet.

Tijdens Leuven Jazz laten ze zich begeleiden door de jonge strijkers van het Desguin Kwartet. Dit Antwerps viertal won, samen met Trio Aries, Supernova 2020. Ze gingen ook met de Publieksprijs aan de haal. Sinds 2021 is het Desguin Kwartet lid van het Internationale Le Dimore Del Quartetto netwerk. Ze hebben inmiddels hun debuutplaat uitgebracht. 
Een droom die in vervulling ging voor Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (altviool) en Pieter-Jan De Smet (cello).

In de pers

  • Verbaasd zijn we er niet echt over, maar we willen het toch maar even formeel meegeven: Fred Hersch heeft nog maar eens een meesterwerk gemaakt! - Rootstime over Breath by Breath
  • Fred Hersch heeft een ... een meditatieplaat gemaakt. Dat is dan de compacte versie. Het werkelijke verhaal is iets minder onheilspellend en sluit mooi aan bij 'mans discografie. - enola.be